Turnkamp Eksel – Dag 8

De kookies hielden zich vandaag bezig met het voorbereiden van de grand-boef voor jongens 4. Zo was er een vulkaan van croissants met vol-au-vent-lava, tiramisu met speculaas gedrenkt in chocomelk met een vulling van yoghurt en krieken en afgewerkt met een vleugje gember, cakejes met krab, curry en een dressing met bieslook en truffels van madeleines. Tijdens het eten moesten de jongens in twee teams verschillende opdrachtenrondes doorlopen.

Meisjes 5 speelden een spel waarin ze verschillende uitdagingen moesten aangaan. Zelfs kookie Bert speelde zijn talent uit om een lepel cacaopoeder op te eten. Er werd ook een zeehondenshow opgevoerd en de kinderen van de kookies leerden een dansje dat ze voor groot publiek opvoerden.

Jongens 5 had een creatieve namiddag. Schoenen werden gepimpt en er werd een graffitispandoek gemaakt.

Blijkbaar was er vandaag in Limburg een bizon ontsnapt. Meisjes 2 ging op jacht en gebruikten hun zelfgemaakte blaaspijpen om de bizon uiteindelijk te overmeesteren.

Ruilen ruilen ruilen, meisjes 3 weet hoe ze moeten ruilen. Ze ondervonden ook dat de bewoners van Eksel ontzettend vriendelijk zijn, waardoor ze heel veel lekkers konden bemachtigen tijdens hun ruiltocht.

Meisjes 4 speelden een stadsspel in Lommel. De meisjes kregen een USB-stick met een filmpje op, waarin duidelijk werd gemaakt wat de opdracht was.

Jongens 2 spelen te graag in het bos. Ze speelden sardientje, een omgekeerd verstoppertje waarbij één verstopte persoon moet worden gezocht.

In de eettent lag er een kaart op tafel waar een etappe van de Tour de France op aangeduid was. Verschillende opdrachten moesten door jongens 3 worden uitgevoerd om de finish te kunnen bereiken.

Morgen de laatste dag met een speciale turnles, de jaarlijkse battle tussen de jongens en de meisjes en het kampvuur.

Maandag wordt de camion vanaf half 4 uitgeladen. Alle helpende handen zijn meer dan welkom! We kunnen zeker wat frisse, sterke krachten gebruiken 🙂