Acro-gym: twee niveaus

Acro-gym staat voor acrobatische partneroefeningen; het is géén toestelturnen, maar wel een geheel van vluchtelementen zoals salto’s werpen, houdingen en piramides op een mattenvloer, meestal uitgevoerd met 2, 3 of 4 partners en altijd op muziek. Evenwicht, spanning en een flinke dosis ritmisch gevoel zijn noodzakelijk. Samenwerking is een must. Acrogym gaat samen met langematspringen omdat een acro-oefening steeds enkele tumblingreeksen omvat. In deze groep kan je niet direct instappen. De lesgever beslist over toegang en doorstroming naar een ander niveau. Als je van deze groep deel wil uitmaken, verwachten we een verregaande inzet en goeie resultaten!

In Turnkring Pro Patria Wijgmaal start je altijd in de groep ‘recreatieve acro’ en stroom je door naar de ‘grote acro (wedstrijdacro of acro B/C-niveau).

Recrea-acro

Of de instapgroep. Kinderen kunnen met inspraak van de lesgevers in deze groep proeflessen komen doen. De kinderen die in deze groep zitten, zijn leden die nog maar recent acro doen en nog baat hebben bij extra basistraining (zowel acro-technisch en tumbling-technisch) om nadien door te stromen naar een andere acro-ploeg. Deze leden volgen allemaal nog een andere discipline binnen de club. Je turnt wedstrijden op recrea-niveau en stroomt na evaluatie door naar een andere groep.

  • dinsdag 18.00 – 20.00 uur
  • zaterdag: 13.30 – 15.30 uur

Contact: Eveline Buedts, Jolien Barette of Sofie Ceelen

Kostprijs: € 190,50 + € 17,50 ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2020).

Wedstrijdacro

Gymnasten uit deze groep (acro B/C) trainen 10,5 uur per week op woensdag, vrijdag en zaterdag. In de turnkring noemen we deze groep ook wel de ‘grote acro’. Dit zijn de sterkste acrogymnasten die deelnemen aan de wedstrijden op B/C niveau van de Vlaamse GymnastiekFederatie.

  • maandag 18.00 – 20.00 uur
  • woensdag 14.30 – 17.30 uur
  • vrijdag 17.30 – 20.30 uur
  • zondag 09.30 – 12.30 uur

Kostprijs: € 238,50 + € 17,50 ‘algemeen clubbedrag’ (= verzekering en administratieve kosten per 01.07.2019).

Contact: Margriet Vanvolsem, Jolien Barette, Tatiana Goris

Corona-korting

Omdat er vorig sportjaar verschillende lessen weggevallen zijn, kan je een éénmalige corona-korting van € 17,50 krijgen op het lidgeld voor het sportjaar ’20-’21. Ze bedraagt gemiddeld 15 % van een normale activiteit en is vrijblijvend: als je de korting uit solidariteit niet hoeft, dan vink je bij de inschrijving ‘ik laat de corona-korting vallen’ aan. Vink je deze ‘trainingsgroep’ niet aan, dan wordt de korting automatisch verrekend. Deze korting geldt alleen als je voor 16 oktober 2020 inschrijft en op voorwaarde dat je vorig sportjaar lid was van Pro Patria Wijgmaal.

Nieuw in de club?