Turnkamp Eksel – Dag 9

Vandaag begon de dag met de laatste turnles en naar jaarlijkse gewoonte is dat altijd iets speciaal. De jongste groepen speelden tsjoek-bal en bandenvoetbal, twee balsporten met een extraatje. De oudste groepen speelden beachvolleybal en the cucumbergame, een soort van rugby waarbij twee teams moeten proberen om met een komkommer een rondje rond vier potjes te lopen. Er mag getackeld, geworsteld en gevochten worden om de komkommer van het ene team naar het andere team te krijgen.
Na deze vermoeiende turnles werden de kinderen beloond met de heerlijke maaltijd, macaroni met kaas en hesp.

De laatste namiddag van het kamp was weeral een zonnige, we zijn niets anders gewoon meer. Ondanks de warme dag begon jongens 5 hout te sprokkelen en over het strand te slepen om vanavond een groot kampvuur te kunnen maken.

Kussenslopen als kampaandenken. Een tof idee van de leiding van meisjes 4. Volgend jaar zal meisjes 4 een tent hebben met mooi versierde kussenslopen. Ze speelden ook het 60-minuten spel en gingen daarna een laatste ijsje van het kamp eten.

Een aftermovie van het kamp, daar waagden meisjes 5 zich aan. Ze maakten filmpjes van hun activiteiten en insiders en zetten deze samen tot één grote kampcompilatie. Ook zij sloten hun laatste namiddag af met een heerlijk ijsje.

Meisjes 3 bleef op de kampplaats en speelden een één tegen allen in combinatie met een schattenzoektocht. K3-songs moeten vanbuiten worden geleerd, 1000 grassprieten werden verzameld, een puzzel van 1000 stukjes werd helemaal voltooid. Dit zijn enkele van de opdrachten waar de meisjes in moesten slagen om tips te krijgen, waarna ze de schat met hun kampaandenken vonden.

Een laatste dag in thema van indianen. Het grote indianenspel van meisjes 2 waarbij verschillende stammen tegen elkaar moesten strijden.

Jongens 2 deed een ruiltocht in de buurt en konden versnaperingen voor bij het kampvuur bemachtigen. Daarna gingen ze naar een speeltuin in het theaterbos in de buurt.

Tijdens de siësta werd er door de leiding van jongens 3 druk gewerkt aan papieren pijltjes voor de blaaspijpen. Na de siësta kon de blaaspijpstrijd beginnen.

Jongens 4 was verdeeld in 3 groepen met elk hun eigen kleur. Een cijfercode moest worden ontcijferd, om dan aan een usb-stick te kunnen en dan het spel verder te kunnen spelen.

Voordat we aan het kampvuur konden beginnen moest de strijd tussen de meisjes en de jongens nog gevoerd worden. Enkele leiding organiseerden een groot spel met behulp van het rad van fortuin. Vorig jaar wonnen de jongens nog een keertje, maar dit jaar stonden de girls weer on fire en wonnen ze gemakkelijk de wedstrijd.

En dan het kampvuur! Chocomelk, versierde Eksel-Beach-cake, wafels en een gezellige sfeer. Perfect om een geslaagd kamp af te sluiten.

Morgen komen de groepen 2 en 3 rond 16u aan onze turnzaal. De camion wordt vanaf 15u30 uitgeladen en helpende handen zijn altijd welkom!

Tot morgen!