Aanspreekpunt Integriteit

Een ‘Aanspreekpersoon Integriteit’ of afgekort ‘API’ is het eerste aanspreekpunt voor wie een vraag, opmerking, klacht of andere boodschap heeft in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit binnen Turnkring Pro Patria.

De club vertrouwde het mandaat van ‘API’ toe aan twee ex-bestuursleden: Lisa Vandermarliere en Anne Meulemans. Zij kennen de club, beschikken over voldoende inlevingsvermogen, genieten het vertrouwen en respect van bestuur, lesgevers en sporters. Door hun jarenlange activiteit en inzet, zijn ze geen onbekenden bij ouders.  

Heeft u een melding, aarzel dan niet om onderstaand webformulier in te vullen. Na de melding neemt één van de beide ‘API’s’ zo snel mogelijk telefonisch contact op. Zij luisteren naar het verhaal, vormen zich een beeld van de situatie, proberen in te schatten welke stappen verder noodzakelijk zijn en bespreken mogelijke doorverwijzingen. Ze brengen hiervan ook het clubbestuur op de hoogte.

Nog even benadrukken: als API vervullen ze geen hulpverlenende of onderzoekende rol. Voor professionele ondersteuning, hulpverlening of melding, verwijzen zij door naar externe instanties binnen hulpverlening, politie en justitie.

Het spreekt vanzelf dat zij elke melding met de grootste discretie behandelen.