Zomersportkamp

Na de turnshow is het sportkamp het hoogtepunt van onze jongeren. Ze trekken er dan met tent, rugzak en sportmateriaal 10 dagen samen op uit, naar één of andere uithoek van ons land. Iedereen vanaf 6 jaar kan mee. De deelnameprijs voor het sportkamp is bewust laag gehouden om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven de onvergetelijke 10-daagse mee te maken!

Hoe het allemaal begon 

Herk-de-Stad was onze eerste gaststad. Bijna 40 jaar later hebben we onze tenten niet alleen her en der in Vlaanderen opgezet maar ook in Wallonië en zelfs in Bretagne. Sinds 2000 hebben onze kleuters een eigen kleuterkamp in de chirolokalen van Wezemaal.

Toegegeven, een beetje uit heimwee naar de Chirokampen, rees in 1985 de idee om ook met de turnkring op kamp te gaan. Met als formule: ‘s ochtends turnen, ‘s namiddags sport en spel, en overnachten in tenten. We hadden toen nooit durven denken dat er anno 2023 nog evenveel enthousiasme bestaat om het sportkamp te organiseren.

In het najaar van 2004 werd 20 jaar sportkamp uitvoerig gevierd met een reünie van kookouders en lesgevers. Voor de gelegenheid stond een deel van de eettent in de turnzaal en was alles aangekleed in onvervalste kampstijl.

Groepsfoto viering 20 jaar sportkamp PPW

In de zomer van 2019 deden we nog straffer. Naar aanleiding van 100 jaar turnkring en 35 jaar sportkamp, organiseerden we voor oud-lesgevers en ex-kookouders een tweedaags kampweekend in gastgemeente Kortenaken.

Programma

Het sportkamp vindt doorgaans tijdens de tweede helft van de maand juli plaats. (Dit kan één of twee dagen verschuiven onder voorbehoud van ons akkoord met de kampplaats.)

In de voormiddag staan een opwarming en turnlessen op het programma. Steevast gaan we daarna met veel honger aan tafel! Nadat we ons buikje rond hebben gegeten, dient een siësta om even uit te rusten. Daarna beginnen de groepen aan allerlei leuke, goed uitgewerkte spelletjes. Ook na het avondeten is er nog een korte activiteit. Er is in het midden van het kamp een heuse feestavond en de hele week wordt met een kampvuur afgesloten. De nadruk ligt op recreatie, niet op competitie.

Inschrijvingsvoorwaarden

Ten minste 6 jaar zijn en ingeschreven zijn op de ledenlijst van PPW en daarvoor de vereiste bijdragen betaald hebben. Meer informatie over het sportkamp kan je verkrijgen via sportkamp[at]turnkring-ppw[dot]be. Kampleiding van dienst zijn Eveline Buedts, Jolien Van Meerbeek en Linde Pieck.