Turnkamp Eksel – Dag 7

Vandaag begon met een korte hevige regenbui tijdens de ochtend-cd. Gelukkig kon de heerlijke smoothie alles goed maken en na de turnles scheen de zon al terug op Eksel Beach.

Vandaag kregen alle groepen voor één namiddag een nieuwe leidingsploeg.

Jongens 2 en jongens 3 gingen samen het bos in om arendsoog te spelen, een sluipspel waarbij vermomming noodzakelijk is. Verkleedkleren, slaapzakken en andermans kledij werden gebruikt om onherkenbaar tot bij de leiding te sluipen. Kampioenen in camouflage zijn het!

Onze kleinste meisjes mochten hun dierlijkste kantje bovenhalen, want ze speelden een dierenstratego.

De groepen 4 trokken samen naar Hechtel en speelden ‘The key to succes’. Al hun waardevolle voorwerpen werden in een kist opgeborgen, die met verschillende hangsloten op slot werd gedaan. De sleutels terug verdienen was de boodschap en dat lukte hen uiteindelijk ook na een heleboel opdrachten te voltooien. Simon besloot om ongegeneerd een vol café binnen te lopen en in geacteerd gebrekkig Engels een drankje te vragen.

Pimped out paintball is nog leuker dan paintball. Meisjes 3 zag er prachtig uit na afloop van de verfdouches.

Meisjes 5 deed na de siësta hun onesie aan en trokken op tocht richting Peking. Gelukkig haalden ze het niet en konden ze toch nog bij het avondeten zijn.

Een fietstocht zonder grenzen voor jongens 5, met behulp van een dobbelsteen en opdrachten werd hun tocht bepaald. Ook zij konden veilig terug de kampplaats bereiken.

Na al die leuke activiteiten stond er nog een hele uitdaging te wachten. De befaamde bake-bokes-wedstrijd. De kookies hadden een strak schema vandaag. 673 eieren werden gebroken in een eierrace, meer dan 1300 bokes werden door de soptantes gesopt in een eimengsel, waarna de bakkers de bokes heerlijk krokant konden bakken. Elke groep begon strijdlustig aan de strijd, maar het was meisjes 4 die met de eer ging lopen, met 226 bokes. In totaal werden er 1243 bokes gegeten. Akke kon zijn record van 29 evenaren, maar jammer genoeg niet verbreken… Volgend jaar meer geluk.