Turnkamp Eksel – Dag 6

Oh dierbaar België, oh heilig land der vaderen…

Deze ochtend kwamen bijna alle kinderen in een tricolore outfit uit hun tent. In de eettent kon, een op schaal gemaakte versie van het Atomium uit K’nex, bewonderd worden. We maakten enkele tricolore groepsfoto’s om deze feestelijke dag goed te beginnen.

’s Namiddags was de eettent druk bevolkt. Jongens 2 speelden een reuzenganzenbord en slaagden er in om 60 opdrachten af te werken en de finish te halen.

Meisjes 3 gebruikten de laatste Danone-producten op tijdens de waterspelletjes en vuile spelen.

Jongens 3 speelden een dorpsspel waarin een drugsbaron de hoofdrol speelde. Gelukkig waren er enkele aanwijzingen zodat ze hem makkelijk konden ontmaskeren.

Jongens 4 en meisjes 2 speelden een één tegen allen. De meisjes konden winnen van hun leiding, de jongens helaas niet.

Niet alleen de kookies gebruikten de keuken om een maaltijd te prepareren, ook meisjes 4 konden de potten en pannen vandaag niet laten staan. Er werden punten op de maaltijd en op sfeer en gezelligheid gegeven, zoals dat moet in een echte ‘Komen Eten’.

Jongens 5 speelden een spel op verplaatsing. De opdracht was om tot aan de kerk van Wijchmaal en Herent in Limburg. Ondertussen moesten er ook nog opdrachten uitgevoerd worden en moesten ze binnen de tijd aankomen op de bestemming.

Vanaf 16u werd de barbecue aangestoken en werden er volop groenten gesneden, voor de jaarlijkse barbecue. Er was een groot pasta- en groentebuffet, waar toch wel een eigenaardige gast verschillende keren passeerde. Akke van jongens 5 kon vandaag geen ‘neen’ zeggen en kon dan ook niet weerstaan aan al het lekkers. Na het eten begon de fuif, maar Akke bleef nog een hele tijd zitten om toch zijn derde vol bord leeg te eten.

De fuif was een groot succes. Jongens 5 zorgden mee voor de sfeer en staken dit feestje in gang. Maar ook de andere groepen konden zich volledig laten gaan op de macarena, oude kampdansen en andere oude klassiekers en nieuwe hits. Toen de eerste slow werd gedraaid ontstonden er spontaan enkele koppeltjes.

Oh ja, even een rechtzetting: de leidingswissel is pas morgen, dus morgen kunnen de kinderen met een andere leidingsploeg genieten van een toffe namiddagactiviteit en de vidé, maar misschien toch niet te veel, want ‘s avonds staat de grote bakke bokeswedstrijd op het programma.