Turnkamp Eksel – Dag 4

We kregen wat we bestelden, mooi weer voor de dagtocht. Al was het wel erg warm, Frank!

Jongens 2 en 3 en meisjes 3 trokken er vandaag samen op uit. Na een vlotte, maar warme wandeltocht van tien kilometer kwamen ze aan bij het Blauwe Meer in Lommel. Daar werd er snel verkoeling gezocht in het meer. Meer dan verdiend na de puike wandelprestatie. Tegen een ijsje werd er ook geen nee gezegd. Gelukkig geen wandeltocht terug, maar wel een busavontuur. De busverbinding in de Limburg is toch niet dat…

Meisjes 2 vertrok gepakt en gezakt richting de Lage Kempen. Ook hier stonden zwemmen en ijsjes op het programma. Onze kleinste meiden lieten zich niet kennen en deden hun wandeltocht heen én terug. Op enkele kilometers van het einde bood een behulpzame man wat verfrissing met zijn tuinslang. Dat deed deugd, want alle thermometers sloegen tilt vandaag.

Een groot applausje voor de stevige wandelaars vandaag!

15 kilometer kajakken op een warme zomerdag, dat is waar jongens 4 zich aan waagden. Tijdens hun tocht sprongen ze regelmatig uit hun boot om een frisse duik in het water van de Dommel te nemen. Liselot en Kasper peddelden ook even tegen de stroom in, om enkele verloren zonen terug te halen.

Ontbijt op locatie is ook eens iets anders. Meisjes 4 trok gezellig naar een veldje voor een uitgebreide brunch. Daar werd er nadien nog Kubbs en weerwolven gespeeld. Daarna wat verfrissing in de Lage Kempen en later nog een zonnig terrasje. De dag werd afgesloten met een gigantisch en overheerlijk ijsje in een ijssalon in Eksel.

De oudste jongens genoten van het warme weer aan een meer in een bos. Zoals echte mannen staken ze hun barbecue in brand en bakten ze hun eigen vlees. Maar als Luna de opblaaskrokodil boven werd gehaald, kwam het kleine jongetje in hen naar boven. Willy, hun kabouter, heeft leren zwemmen en heeft de barbecue ook uitgeplast.

Ook chillen aan een meer kwam er bij meisjes 5 aan te pas. Na een ruiltocht konden ze hun eigen driegangenmenu samenstellen. Lookbroodjes als voorgerecht, pasta pesto als hoofdgerecht en een heerlijke taart van bij de bakker als afsluiter.

We horen heel wat gesnurk vanuit de tenten. Alle oogjes vielen snel toe na een hete en vermoeiende dag.

Tot morgen!