Turnkamp Eksel – Dag 3

Heet, heter, heetst. And it ain’t over so far. De volgende dagen worden enkel warmer en warmer! De zandbak van Hechtel-Eksel ontwaakt dan wel in de schaduw van de omliggende bossen, maar nog voor de ochtend-CD volledig afgespeeld is baden we al heerlijk in de zon.

Traditioneel startte dag drie met bokes (ditmaal vergezeld van een heerlijk stukje chocolade) en kleine oogjes. Bram, Niko en Noor vonden dit laatste maar een treurig zicht op een sportkamp en besloten om met een stevige opwarming de sfeer in de groep te krijgen. Heerlijk om 86 leden en 20 leiders synchroon een krab te zien nabootsen om de beenspieren te verstevigen. Vooruit-achteruit-links-rechts en knippen maar met die scharen!

Tegen de middag wordt het zand zo warm dat wandelen pijnlijk wordt. Dan is er maar één oplossing: water! Kannen, bekers, tuinslangen en waterpistolen. Alles wat verfrissing kan bieden, wordt op groot applaus onthaald. Sommige meisjes sloegen zelfs de dagelijkse siësta over om mekaar op een alternatieve douche te trakteren.

Na de siësta begonnen de namiddagactiviteiten en ook vandaag stond er weer veel op de planning. Jongens 2 trok de omliggende wouden in om kampen te bouwen. Het ene bouwwerk was al wat steviger dan het andere en uiteindelijk zakte één minder technisch gebouwd fort als een kaartenhuisje in elkaar. De jongens kwamen zwart-groen gekleurd het bos uit en moesten zich even verfrissen voor ze hun veldbed opzochten.

Ook de jongens van jongens 3 haalden hun beste bouwtechnieken boven om kampen te bouwen. Al gauw werden deze pubers loom door de warmte en het kampbouwen ontaarde zo in een wateroorlog.

Bij jongens 4 stond een stadspel op de planning maar wegens omstandigheden moest dit evenement ingekort worden. Echt alles zat tegen. Nog voor ze goed en wel vertrokken waren kregen ze al te kampen met een dwaalpartij in een maïsveld, een vergeten helm en een platte band. Gelukkig kon het spel ondanks de kleine vertraging wel uitgespeeld worden.

De meisjes van meisjes 2 bleven binnen de lijnen van hun kampthema en speelden waterspelletjes in een cowboy-en-indiaan-editie. Nadien gingen ze douchen en spelletjes spelen in de zaal.

De leiding van meisjes 3 organiseerden een duospel. Hand-aan-hand-gebonden moesten ze opdrachten uitvoeren, en dit in combinatie met een mastermind. Na het avondmaal gingen ze los in het bos. Veel kunnen we hier niet over vertellen, maar er kwamen alvast drie rotte eieren aan te pas…

Meisjes 4 trok de ‘bruisende’ steden in de buurt in, en speelden een stadsspel. Helaas was dit buiten Jade, Yasmien, Marje en Kaat gerekend… Ze waren te druk in gesprek, misten de juiste afslag en fietsten volledig verkeerd. Gelukkig stonden er auto’s paraat om onze zwervers te repatriëren. Het spel viel wel in de smaak. In samenspraak met de leden veranderden de kookies een opdracht die ze moesten geven zodat de leiding dit kamp nog voor een verassing komt te staan. Eén tip: er zit een geurtje aan!

Meisjes 5 heeft vandaag vooral gegeten, veel gegeten! De wortelpuree met fishsticks van ’s middags viel enorm in de smaak. Nadien speelden ze even een eigen versie van ‘Is er Wifi in Tahiti?’ met de jongens. Maar algauw begonnen ze weer te … eten.

Morgen trekken de groepen de wijde wereld in, ze gaan op dagtocht. Zonnecrème, hoedje en water zullen broodnodig zijn. Gelukkig zijn er voldoende zwembaden, plassen en kanalen in de buurt om te chillen, te relaxen en vooral om te bekomen van twee zware dagen op kamp.

Tot schrijfs!