Turnkamp Eksel – Dag 2

Dag twee op kamp, traditioneel kleine oogjes na de nachtpraatjes maar veel verwachting over wat de volgende dagen zullen brengen. De trend werd gezet met een stevig ontbijt en een pittige turnles. Samen met het eerste stukje kampdans (de jongens deden het behoorlijk) was de voormiddag snel gevuld. Een stukje kip (heerlijk gegaard door kookies Raf en Bert) met rijst en curry (spectaculair gebracht door de andere kookies) vulde de energieniveaus weer aan en onze kolders stonden klaar om een hele namiddag te ravotten.

Meisjes 2 trok richting Amerika, ze waanden zich even indiaan. Plooien, plakken, knippen en lijmen, ze maakten dromenvangers, jachtinstrumenten en zelfs T-shirts. De beste indianen konden bij elke opdracht pluimen verdienen. Oew-oew-oew!

Weet je wat alle andere meisjes deden? Ze speelden een spel vandaag. Meisjes 3 speelden het welbekende ‘Wie-Is-Het-leidingeditie’. Met ja-nee-vragen kwamen ze uiteindelijk uit bij leider Niko en leidster Elien. Goed gevonden, dames!

Meisjes 4 maakten het spannend en speelden Cluedo-Turn-Uitvoering. Ook hier waren leiders en leidsters daders. Of werden ze enkel verdacht? Uiteindelijk was leidster Loes de klos. Ze pleegde de moord in de sporthal met een slaapzak nota bene. Geef toe, ze was creatief!

Meisjes 5 hield het bij een stadsspel. Ze trokken het ‘stedelijke’ Eksel in verkleed als leden van de Flodder-familie. De lokale Limburgers keken hun ogen uit met dat marginale volkje in hun doodbrave ‘stad’.

Ook de jongens lieten zich van hun creatiefste kant zien. De krijgers van jongens 2 mochten een witte T-shirt beschilderen met een logo naar keuze. De meesten kozen voor hun Spartaanse kamplogo, maar Marnix vond het logo van BMW wel bij zijn stijl passen.

De heren van jongens 3 namen het dan weer op tegen de eigen leiding. Vijf heren tegen drie leiders dus! Het werd een vettige editie, maar hé, hoe vettiger hoe prettiger toch? Met genoegen melden we jullie dat onze heren hun leiders versloegen.

Jongens 4 gingen totaal los in het bos. Ze kregen opdrachten van de leiding, maar moesten deze als dieren oplossen. Daarbovenop waren ze slechts per twee waarvan er eentje geblinddoekt was. Niet eenvoudig, maar een koud kunstje voor deze venten!

Onze oudste rakkers, jongens 5, speelden net als meisjes 5 een stadsspel. In hun geval ging het om een één-tegen-allen, waarbij het letterlijk één (leider Bob) tegen allen (de groep) was. Wisten jullie trouwens dat Anton B. een ware kampioen is in hamerslingeren? Rio komt wat te vroeg, maar in vier jaar tijd kan er veel gebeuren.

Na het avondsoepje met een boterham werden nog wat spelletjes gespeeld, of in het geval van jongens 5 (eindelijk) gedoucht. Moe maar voldaan trok groep na groep richting tent. De eerste volledige kampdag was een succes. De Sahara van Hechtel-Eksel belooft nog verder op te warmen, maar de zwembadjes en waterballonnen liggen klaar!

Tot schrijfs!