Kleuterkamp Wezemaal – Greetje Groen

Regen, zon, regen, zon, regen, zon … zo ging het de hele dag door. Ideaal eigenlijk voor een regenboogkamp hè! Al van ‘s morgens vroeg gingen de kleuters op zoek naar de regenboog, of misschien vooral naar de schat die daar ligt?

Na het ontbijt, dat de kleuters vlotjes naar binnen speelden, vertrokken ze naar de turnles. Daar speelden ze met kleurrijke ballonnen, sprongen in de trampolines en liepen sneller dan ooit tevoren. In de speeltuin vloog Gus pijlsnel naar beneden. Ze aten allemaal lekkere appelsienen. Staf, Kwinten en Bas hebben veel bijgeleerd over de pitten van de oranje appelsienen en het groene gras. Vraag het hen woensdag zeker eens :-).

‘s Middags stond tien kilogram wortelpuree en 180 fishsticks op hen te wachten. Die werden goed gesmaakt. Na een welverdiende siësta kwam het Regenboogmannetje de kleuters halen om kleuren te zoeken. Greetje Groen zat vast op een eiland, dus de kleuters moesten eerst ‘Schipper, mag ik overvaren?’ spelen om haar te vinden. Gelukkig deden ze dat goed en werd Greetje snel gered.

Zoals jullie op de foto’s kunnen zien, werd er deze namiddag geknutseld tegen de sterren op. De kleuters maakten prachtige handenregenbogen, fruitbrochettes, regenboogvisjes, strijkparels, slingers en vlaggetjes en een kleurrijk weefgetouw. We hebben enkele kleine kunstenaars ontdekt.

Je kon het al van ver ruiken, de kookies stonden weer paraat met een lekker avondmaal. 250 bakke bokes werden in geen tijd verorberd. De broertjes Tiebe en Flinn zouden dit wel elke zondagochtend willen eten! Na het eten gingen de kleuters nog even in de plassen spelen, Oliver ging zelfs in de beek staan om te testen of zijn botten hoog genoeg waren.

Vandaag lagen de kleuters gelukkig allemaal op tijd in hun bedje, want morgen staat er een groot bosspel op het programma. Duimen jullie mee voor goed weer?