Kleuterkamp Wezemaal – dag 2

Wat hebben de kleuters goed geslapen deze nacht! Rond 8u waren ze niet meer te houden en vol energie voor een nieuwe dag. Na de verse bokes trokken ze er weer op uit.

Tijdens de turnles begaven de kleuters zich ‘in het verkeer’. Tikkertje trein als opwarming was vermoeiend genoeg. Het eerste deel van de kampdans werd al erg hard ingeoefend. Voor het grote dansoptreden zondag moet er wel nog goed gerepeteerd worden.

Merlo is tomatensoepkampioen. Hij verorberde wel zes kommetjes. Daarna volgde 180 fishsticks met wortelpuree. Alsof dat nog niet genoeg was, volgde er nog lekkere pudding. Thomas was zo enthousiast dat hij zichzelf trakteerde op een puddingbad.

De kabouters kwamen deze middag langs, maar oh nee wat een ramp! Deze nacht passeerde er een erg dik zwijn langs de paddenstoel van onze drie vrienden. Door een dikke prot vloog hun dak weg, maar dat was nog maar het begin. Ondanks de hulpkreten van Frits, Freek en Frans nestelde het zwijn zijn dikke kont op de paddenstoel. Wilden wij helpen? JAAAA!
Aan de slag dus! Er werd een nieuwe paddenstoel gebouwd, egels werden gemaakt van peren en druiven, er werd uilen geknutseld … Dries, Gust en Lauren maakten prachtige exemplaren.

Na al dat geknutsel leefden de kleuters zich nog uit op het speelterrein. To, Gus en Bas waagden zich aan het beekspringen. Na wat oefenen geraakten ze er allemaal vlotjes over. De netels hebben wel al wat ‘slachtoffers’ gemaakt.

Ondertussen begonnen de kookies aan het breken van de eieren, soppen van de boterhammen en bakken van de lekkere bakkebokes. Alles werd vlotjes naar binnen gewerkt.

Morgen maken we ons klaar voor een mooie dag en bezoeken we het bos samen met onze vrienden.

Kampgroetjes!