Kleuterkamp Wezemaal – dag 3

Om acht uur gingen de eerste oogjes open en ook de snaveltjes stonden al snel niet meer stil. Vandaag niet alleen boterhammen bij het ontbijt, maar ook lekkere cornflakes!

Tijdens de voorlaatste turnles alleen maar spelletjes in het kampthema: tikkertje met kabouters en reuzen, kabouterkoeken maken, kabouter mag ik overvaren… Al had Mathieu liever zin om te voetballen. Tosca verbaasde de leiding met haar talent van verspringen.

Deze middag werd Lissa uitgeroepen tot kervelsoepkampioene. Na de kip, rijst, curry en appelmoes was het tijd voor de siësta. Vele oogjes gingen toch even toe tijdens het voorlezen van de verhaaltjes.
Opnieuw hadden de kabouters onze hulp nodig. Gelukkig stonden er onmiddellijk 23 kleuters paraat om te helpen met de zoektocht naar de schat. Stoute kabouter Benny heeft hem gestolen. Enkele liters zonnemelk later gingen we met z’n allen op zoek. Vooral Tuur vond aan de hand van de ballonnen zeer snel de weg naar het bos. Ten slotte moesten ze de schatbewaker, de wolf, nog overmeesteren. Even later werd de schat gevonden, joepie! Het snoep werd flink verdeeld. Daarna werden de allermooiste kampen gebouwd. Nona en Lotta maakten zelfs een keukentje. Jelle en Erynn organiseerden hun eigen verzameltocht, alle eikels en blaadjes kwamen mee naar de kampplaats. Sam nam de zorg van enkele kleine baby-egels (kastanjebolsters) voor zich en Faas voelde zich helemaal één met de natuur. Het zal jullie niet verbazen dat ze allemaal wel een heerlijke douche konden gebruiken. Sander kwam ongetwijfeld het vuilste terug. Janne genoot het meeste van de douche en wou er liefst nog wat langer onder blijven staan.
Van de douche recht naar tafel, met natte haren smaken pannenkoeken veel beter!

Als afsluiter hadden we nog een verrassing in petto! De postbode kwam langs en alle kleuters waren laaiend enthousiast over al hun brieven, foto’s en tekeningen. Echt zin in bed hadden ze nog niet, dus werd er een minifuif georganiseerd. Mil stal de show met zijn coole moves en al snel stond de dansvloer helemaal vol.

Na een vermoeiende dag, vielen de oogjes sneller dicht dan ooit. Morgen de laatste dag en we vermoeden dat er verschillende kleuters niet meer mee naar huis zullen willen…

Tot snel!