Kleuterkamp dag 3: zaterdag 28 augustus 2021

De kleuters bleven vanochtend wat langer in dromenland, tot grote vreugde van de leiding. De aanwezigheid van lekkere cornflakes maakte de boterhammen deze ochtend wat minder populair. Vooral Elte haar maagje was zo gevuld met cornflakes dat er bijna geen boterhammetjes meer bij konden. Tijdens de turnles werd het spelletje “regenboogmannetje mag ik overvaren” gespeeld, waarbij de kleuters zich moesten inleven in een dier van een bepaalde kleur om zo niet getikt te kunnen worden door het regenboogmannetje. Voor extra energie in de voormiddag, werd een banaan voorzien tijdens de turnpauze.

De wortelpuree met fishsticks werd rijkelijk naar binnengesmikkeld, met extra credits voor Ella. Zij vond de fishticks super lekker en at de meeste van ons allemaal. Na deze maaltijd was er nog net plaats voor een yoghurtje als dessert.

Ondanks de voorspelde regenbuien, waagden we ons aan een namiddag in het bos. De vis “Blauwe Blub” had de hulp van alle kleuters dan ook nodig om zijn gekleurde schubben terug te vinden. De leiding verkleden, snotzakdoekje leggen, de kampdans voordoen en een parcours in het bos waren enkele van de opdrachten waarmee ze de schubben konden winnen. Amelie liep heel enthousiast mee bij het spelletje zakdoek leggen. Na het bosspel speelden de kleuters nog even vrij in het bos. Seb en Karsten kozen elk de hoogste bomen om in te klimmen om van daaruit toe te zien hoe Jeppe en Finn hun vlot extra stevig maakten. De modder was zo verleidelijk om in te spelen, waardoor een grondige douchebeurt zeker niet overbodig was.

Na de pannenkoeken was er nog een vrij momentje. Kasper en Mille gebruikten dit om hun touwspringkunsten te verbeteren. De postbode kwam deze avond langs en de kleuters gingen met een gerust hartje slapen.

https://kleuterkamplinden2021.turnkring-ppw.be/#share?id=59b3d06c-a286-4587-8cee-9588d811f967