Verslag kleuterkamp Wezemaal – zaterdag 27 augustus 2022

Goeiemorgen!

De kleuters sliepen vandaag al een heel klein beetje langer. Toch werden ze wakker vol energie en zin in verse bokes van de bakker. In de turnles werden de kleuters uitgedaagd om te tonen hoeveel kracht ze hadden. Er werd met krachtballen gesleurd en Juno kon zelfs een krachtbal van 3 kg tot boven haar hoofd optillen!

Na de inspanning kwam de ontspanning; de kleuters kwamen tot rust met een sessie safari-yoga. Verschillende poses werden ingeoefend en er waren toch wel enkele talenten aanwezig! Na de kip met rijst en currysaus als middagmaal konden de kleuters even opladen tijdens de siësta, want er stond hen een stevige wandeling te wachten naar het bos. Daar moesten ze aan de hand van verschillende spelletjes de ontsnapte dieren vangen. Zo knutselden ze een leeuw met blaadjes, zochten ze de slang en werden ze een heel pak slimmer met een quiz over de jury. Alissa overwon haar bezorgdheden over de wilde dieren in het bos en ging moedig op pad. Eén van de opdrachten was om de dieren zo goed mogelijk na te doen. Nel was hier heel goed in en kon soms zelfs de leiding verwarren met haar dierengeluiden. Olivia vond het bosspel héél leuk en was moeilijk weg te krijgen uit het bos, zelfs met pannenkoeken was ze moeilijk te overtuigen. Neel daarentegen stond al te trappelen om naar de kampplaats te gaan toen hij hoorde van de avondmaaltijd.

Na het bosspel was het tijd om te douchen. Alle kleuters waren blij met deze verfrissing, maar vooral Susanna was super enthousiast om weer helemaal proper te zijn! Vanavond kwam de postbode langs. Iedereen kreeg een briefje. Jerome en Aline waren super blij met hun brief en lieten hem door elke leiding voorlezen, zo trots waren ze! Met een brief onder hun kussen zijn ze ondertussen allemaal aan het dromen over morgen, de laatste dag vol turn- en speelplezier. Om 17u kunnen jullie meegenieten van het laatste deel van het kamptoneel en van de kampdans die de kleuters zo goed hebben ingeoefend.

Tot morgen allemaal!

https://drive.google.com/drive/folders/1LWs47tYMQyroP0W5Gka1UOou1k8AkkGK?usp=sharing