Verslag kleuterkamp Wezemaal – vrijdag 26 augustus 2022

De kleuters konden vandaag niet vroeg genoeg wakker zijn om aan hun eerste turnochtend te beginnen. Omstreeks 5u30 waren de eerste kindjes wakker. Na lekker verse boterhammen waren de kleuters helemaal klaar voor hun tweede turnles. Ze verzamelden eten om de leeuwen in de jungle te voederen, hiervoor moesten ze over een spectaculair parcours heen klauteren. Bovendien mochten ze niet geraakt worden door het water.

Gelukkig waren de kleuters snel en behendig genoeg om het parcours tot een goed einde te brengen en de leeuwen te voederen. Han haalde tijdens het parcours zijn kunstjes boven en toonde dat hij héél lang aan de voetbalpaal kan hangen zonder met zijn voeten de grond te raken. Tijdens de turnpauze dansten en zongen Ellie en Nora heel uitbundig mee op de muziek.

Na een vermoeiende turnles genoten de kinderen met volle teugen van de fishsticks met wortelpuree. Eens de maagjes gevuld waren, was het tijd voor een welverdiende siësta. In de namiddag knutselden de kindjes leeuwenmaskers, een slangenslinger, een slangbrochette en safari-hoedje. Len voelde zich helemaal in zijn element en schitterde in het verven van de dieren. Kato probeerde telkens stiekem de snoepjes van de slangbrochette te stelen, maar de leiding kon haar telkens onderscheppen. Na de knutselactiviteit zochten de kindjes naar Lotje de Leeuw en haar welpjes Sim en Pel. Na een zoektocht en luid geroep werden deze gevonden. Vanaf nu vergezellen zij de Professor op zijn trip door de jungle. Tegen het avondeten konden de kinderen de tomatensoep met balletjes al van ver ruiken. De tomatensoep werd goedgekeurd door alle kindjes.

Voor het slapengaan konden de kleuters zich nog even buiten uitleven. Flore maakt een kampje van takken tussen de bomen en bekroonde zichzelf hiermee tot een echte avonturier die de jungle kan trotseren. Moe maar voldaan kropen de kleuters om 20u hun bedje in. Wij hopen alvast dat zij deze nacht iets langer in dromenland zullen vertoeven en morgen uitgerust kunnen opstaan.

Jullie kunnen met onderstaande link de foto’s bekijken, al snel zal duidelijk worden dat Edward en Kobe ons vandaag niet gespaard hebben van hun beste glimlach.

Slaapwel allemaal!

https://drive.google.com/drive/folders/1XEEeCtpvgT_8tTEH9mZ06jngr-1LDiOL?usp=sharing