Verslag kleuterkamp Wezemaal – zondag 28 augustus 2022

De kleuters hebben ons vanochtend verbaasd. Om 8 uur begonnen de eerste oogjes pas open te gaan. De turnles vandaag was helemaal in thema van beren. Het doel was om honing te maken, hiervoor moesten ze de bijenkorven over een heel parcours naar de overkant van het terrein brengen. Ellie D. verzamelde het meeste honing en werd zo de handigste beer van het kamp. Joppe werd de slimste beer genoemd, hij verzamelde in een ander spelletje het meeste voedsel van allemaal.

Als laatste maaltijd stond de macaroni met broccoli op het menu, gevolgd door de keuze tussen een fruityoghurtje of een puddinkje. Flin heeft sinds vandaag een nieuwe favoriete maaltijd, bord na bord werd het eten nog lekkerder! In de namiddag moesten de kleuters zoveel mogelijk dieren verzamelen in verschillende groepjes. Dit konden ze doen door opdrachten te volbrengen zoals de kampdans dansen, een toren van dierenblokjes maken, een dierenlimbo, een jungleparcours en een schoenenpetanque. Jakob blonk uit bij de dierenlimbo, Quinn en Nikolai wonnen zonder twijfel bij het nadoen van al de verschillende dieren. Net een hele dierenbende op ons terrein! Tijdens het oefenen van de kampdans deden Ennis en Jeanne extra hun best. Helemaal op de eerste rij lieten ze hun beste dansmoves zien. Wanneer alle dieren verzameld waren, kregen de kleuters de beloofde verrassing; een waterijsje! Al dansend in hun verkleedkleren genoten ze van dit vieruurtje.

De dag werd afgesloten door de professor die de kleuters uitwuifde en terug naar Antarctica vertrok. Gelukkig liet de professor een leuk kampaandenken achter voor de kleutertjes; een verrekijker! Hierna waren de kleuters helemaal klaar om huiswaarts te keren. Wij hopen alvast dat de kleuters even hard genoten hebben als heel de leidingsploeg.

Tot volgend jaar!

Aline, Emma, Hannah, Hanne, Jana, Jill, Joba, Jolien, Marje, Marthe, Nienke, Rinus, Senne, Seppe, Sofie, Toon, Ward, Wout en Yasmien

https://drive.google.com/drive/folders/1KoyNkv0L5sueEtPIJSPdHY6UvWMS4kVO?usp=sharing