Kleuterkamp – dag 2

Wat hebben de kleuters goed geslapen deze nacht! Rond 7u waren ze wel niet meer te houden en vol energie voor een nieuwe dag. Na de verse bokes trokken ze er weer op uit.

Tijdens de turnles waanden de kleuters zich echte zeevaarders tijdens schipper mag ik overvaren. De meisjes leefden zich uit tijdens de aerobics, maar ook de jongens gingen er helemaal voor. Tot slot werd Staf tot zitzakkenkampioen gekroond en liet Iljo zien dat hij super goed kan hoelahoepen.

Dolly de Dolfijn viert vandaag haar verjaardag en dat wilden de andere diertjes niet zomaar laten voorbijgaan. Met de hulp van de kleuters organiseerden ze een groot verrassingsfeest. Er werden heerlijke smoothies gemaakt, kwallen en vissen geknutseld en prachtige duiker-zelfportretten getekend. Ernst blijkt een creatieve geest te zijn, want hij maakte prachtige werkjes. Bij sommige jongens was het soms maar snel snel om er vanaf te zijn 😉 Dolly de Dolfijn was zo blij, dat ze haar vriendjes van de zee had meegebracht. Vol verwondering bekeken de kleuters de echte vissen. Toen ze hoorden dat ze op het einde van het kamp ook een visje mee naar huis mochten nemen waren ze helemaal door het dolle heen. Al maakte Flinn zich wel zorgen omdat hij thuis geen eten heeft voor de vis.

Na al dat geknutsel en gekook leefden de kleuters zich nog even uit op het speelterrein. Er werd soldaat en politie gespeeld en hockey is ook populair. Gloria, Kaat en Saar waanden zich de nieuwe K3 en entertainden iedereen met hun danspasjes. Mauro waande zich als een echte avonturier in de jungle en ving zelfs een minihagedis.

Ondertussen braken de kookies wel 100 eieren, sopten ze boterhammen en bakten ze lekkere bakkebokes. Ook al is het op kleuterkamp nog geen wedstrijd ‘om ter meeste bakkebokes eten’, de kleuters zouden het niet slecht doen.

Nadat de buikjes gevuld waren was het tijd om de visjes eten te geven. Eén voor één gaven ze de visjes een korreltje eten.

Morgen maken we ons klaar voor een zonnige, warme dag en zoeken we verkoeling in het bos.

Tot morgen!