Kleuterkamp 2014 – dag 3

Drupdrupdrupdrup… ging het heel de nacht. Dat was blijkbaar heel gezellig in de slaapkamers, want om negen uur hoorden we pas de eerste kinderstemmetjes. Het frosties- en boterhammenontbijt stond al op de kleuters te wachten. Wat hingen al die ballonnen en slingers hier te doen? Juf Joba is vandaag jarig! Iedereen zong uit volle borst: ‘Lang zal ze leven!’. Er werd weer flink gegeten en daarna vertrokken ze, tussen twee regenbuien door, naar de turnzaal.

Gelukkig bederft het slechte weer hun plezier en eetlust niet. Na de turnles kwamen de kinderen vrolijk huppelend, met hun laarsjes in de plassen, terug. Daar stond een heerlijke maaltijd op hen te wachten: kervelsoep, kip, rijst en appelmoes en een lekker dessertje. Sommige oogjes vielen bijna toe, dus het was tijd voor een middagdutje.

Na de siësta (of fiësta, zoals sommige bengels het noemen) waren de batterijtjes weer opgeladen. Helaas geen bosspel vandaag (duimen voor morgen!), maar wel een groot spel met allemaal verschillende standjes binnen in de lokalen: oude gezelschapspelletjes, puzzels en duploblokken van de leiding werden herontdekt. Ideaal voor bij dit weer! Kas was meteen fan van het spelletje ‘mens-erger-je-niet’. Kleine Senna zat in de groep bij vier stoere jongens, maar liet zich niet doen hoor.

Dan was het tijd voor de jaarlijkse waterpret: douchen met de kleuters! Na uren schrobben was alle modder er eindelijk af, maar het haren wassen is morgen aan jullie ;-). En wat is er met Seppe aan de hand? Zijn tand staat heel los, misschien moet de tandenfee nog op bezoek komen op kamp.

Lekker knus in hun pyjama’s kwamen ze heerlijke pannenkoeken eten. De meeste kleuters aten pannenkoeken met suiker, maar Vic at suiker met pannenkoeken :-). Ook de warme chocomelk ging goed binnen. Meneer facteur kwam tijdens het avondeten een bezoekje brengen, hij had voor iedereen een briefje bij. Ze waren er heel blij mee en kijken er stilletjes al een beetje naar uit om jullie morgen terug te zien. Maar eerst volgt nog een hele dag vol speelplezier. Tot morgen!