Kleuterkamp 2014 – dag 2

Dag twee op kleuterkamp begon meteen goed: de kleuters sliepen zelfs tot half negen, zalig! Bij het haren kammen deden we wel een merkwaardige ontdekking, in Bette haar blonde haren plakte een stukje plakband . Hadden de ruimtemannetjes hier iets mee te maken misschien? Gelukkig was de plakband er snel uit, zonder al te veel haarverlies ;-).

Bij het ontbijt leken de kleuters wel uitgehongerd, ze aten met z’n allen wel zes grote broden op met kaas, billyworst, choco, confituur en een grote glimlach! Klaar voor de turnles dus, gelukkig was het mooi – lees: droog – weer, dus bereikten de kleuters de turnzaal goed. Ze genoten van het droge weer en speelden naar hartenlust op de speeltuin van de Wezemaalse gemeenteschool. Al zingend kwamen ze terug naar de lokalen, waar een heerlijk middagmaal op hen stond te wachten. De tomatensoep, met véél balletjes, werd verorberd tot de laatste druppel, maar dat zien jullie wel aan de rode monden op de foto’s. Ook de fish sticks met wortelkesstoemp waren een succes, zelfs Alex at er minstens twee.

Orp, ons gastheer-marsmannetje, kwam in de namiddag nog eens kijken hoe de kleuters het doen op zijn planeet. Tot zijn grote verbazing hadden ze geen ufo’s en raketten bij en wisten ze amper hoe een planeet er uit zag. Hij daagde de kleuters uit om samen met hem echte ruimteschepen en een planetenstelsel te bouwen. Spijtig dat het geen goed weer was op de planeet, maar dat kon de knutselpret niet bederven. Woensdag mogen jullie alle kunstwerkjes van jullie kleine ruimtewezentjes komen bewonderen.

Voor het avondeten hebben de kookies de kleuters weer verwend: ze bakten wel 200 bakkebokes. En deze werden binnen de kortste keren allemaal naar binnen gespeeld, vooral Ruben en Tiebe aten er veel.

Na dit stevige avondmaal was het al tijd om aan de tweede nacht te beginnen, al dacht Mattijs dat het al minstens de zevende nacht was. De oogjes vielen al snel toe, slaapwel en tot morgen!

PS: morgen rond de middag mogen jullie een fotoreeks op de website verwachten.