Kampverslag Olne 2018

Dag 10 (woensdag 25 juli)

Het was opruimen geblazen op de allerlaatste dag van het kamp. Tegen 10u kwam de camion en begon het inladen. Twee uur later vertrok die al volgeladen richting Wijgmaal. De leiding zorgde er samen met de kinderen voor dat het terrein proper werd achtergelaten. Gelukkig hadden de bussen ditmaal geen vertraging, zodat iedereen tijdig aankwam in Wijgmaal rond 14u30. Dat was een blij weerzien met alle mama’s en papa’s!

Foto’s van dag 10 vind je hier.
Groepsfoto’s vind je hier.
Alle foto’s van het turnkamp vind je hier.

Dag 9 (dinsdag 24 juli)

Vandaag was onze laatste hele dag. De laatste turnles werd vervangen door andere activiteiten zoals trefbal, frisbee, tsjoekbal en nog veel meer. In de middag aten we macaroni met kaassaus, hesp en broccoli. In de siësta werden al enkele valiezen gemaakt zodat de opruim morgen vlotter kan verlopen.

Meisjes 2 deed samen met jongens 2 vuile spelen. Ook zij gleden op een zeil en spoelden nog een aantal etensresten weg. Hopelijk raken ze de lookgeur kwijt na het douchen.

Meisjes 3 trok naar het bos en deed daar een vuile-handen-spel. Ze moesten snoepjes uit andere kampen stelen en opletten dat ze niet door de leiding werden betrapt.

Jongens 3 ging ook naar het bos. Zij speelden vandaag met de blaaspijpen en sloten zo de laatste dag in stijl af.

Meisjes 4 testten vandaag de boekjes. Ze legden gezichtsmaskers, vlochten elkaars haar en tekenden hun eigen tatoeages.

Jongens 4&5 hielden vandaag een sportieve dag. Ze deden verschillende sporten om toch afgetraind naar huis te kunnen komen.

Meisjes 5 speelde een spel in de omgeving van de kampplaats. Ze moesten verschillende ‘drugs’ verzamelen en opdrachten bij hun leiding uitvoeren om te kunnen winnen.

Morgen horen jullie alle verhalen van jullie kleine of al iets grotere spruit. De petjes liggen alvast klaar om de hitte te kunnen trotseren tijdens onze opruim.

Foto’s van dag 9 vind je hier.

Dag 8 (maandag 23 juli)

De normale leiding werd vandaag ingeruild door een nieuwe ploeg. Zo kreeg elke groep eens andere leiding, best wel spannend! Na een gewone voormiddag en het middageten stelde de nieuwe leiding zich voor per groep voordat ze begonnen aan hun spel.

Meisjes 2 deed vandaag een groot ganzenbordspel met toch wel grappige opdrachten. Zo moesten ze 20 landen opschrijven. Daarbij kwamen wel sommige grappige landen aan bod zoals Zweeden of Vinland.

Jongens 2 ging op bezoek in de Olnense Zoo. Ze knutselden dierenmaskers en trokken naar het bos om een dierenstratego te gaan spelen.

Meisjes 3 speelde het grote genderspel. Ze begonnen met hun outfit aan te passen naar een stoere-jongens-look. Daarna speelden ze allemaal kleine spelletjes waaronder 2-is-te-weinig-3-is-te-veel of arendsoog.

Jongens 3 begon met het echte-mannen-spel. Hierbij moesten ze allemaal opdrachten doen om hun mannelijkheid te bewijzen. In de avond schakelden ze over naar het echte-meisjes-spel. Verkleden, borsten opvullen, schminken en parfum, het hoorde er allemaal bij.

Meisjes 4 maakte baby’s in het grote babyboomspel. Hierbij moesten ze voor een eitje zorgen en terwijl zoveel mogelijk ‘sperma’ verzamelen. Als ze een hele beker verzamelden, konden ze een baby maken.

Jongens 4&5 deed het grote chill-dag. Ze zetten zich in een stoeltje voor de zaal en speelden allemaal kaartspelletjes zoals poker.

Meisjes 5 trok naar Soumagne om daar allemaal grappige opdrachten uit te voeren. In de avond maakten ze hier dan een compilatie van in een vlog-bericht.

De leiding voor één dag stopten hun leden voor één dag in bed, vanaf morgen is het terug de gewone leiding!

Foto’s van dag 8 vind je hier.

Dag 7 (zondag 22 juli)

De ochtend begon zoals gewoonlijk met de ochtend-cd. Hierna waren er croissants, wat een heerlijke manier om onze zondag te starten. En het werd nog beter, we warmden buiten op onder de nog verdraagbare zonnestralen. In de middag aten we knolselderpuree met worst of spek. Sommige kinderen pasten voor een tweede portie omdat ze wisten wat er ’s avonds nog ging komen…

Meisjes 2 knutselden in de namiddag wat extra attributen voor hun zeemeerminnenoutfit. Armbandjes, broches en vriendschapsbandjes, ze konden het allemaal. Hierna trokken ze verkleed op een zoektocht doorheen de zaal en enkele straten verder.

Jongens 2 vlogen vandaag naar Colombia. Hiervoor trokken ze naar het bos waar ze in twee teams bloemsuiker moesten smokkelen en verkopen, liefst zonder de politie tegen te komen.

Meisjes 3 ontdekten vandaag wie hun dreamboy was. Dit deden ze aan de hand van een ganzenbord gecombineerd met opdrachten.

Jongens 3 gingen vandaag op zoek naar hun leiding. Die hadden over het hele kampterrein opdrachten en tips verstopt. Uiteindelijk vonden ze hun leiding en genoten ze samen van een 4-uurtje.

Meisjes 4 kregen vandaag een blad met verschillende opdrachten die ze op bepaalde tijdstippen moesten uitvoeren. Bovendien gingen ze verkleed als superhelden en heldinnen een spel spelen in Olne dorp.

Meisjes 5 waren vandaag aan de beurt voor vuile spelen. Ze deden een estafette waarbij ze eerst over een zeil moesten glijden en daarna om ter snelst een glaasje water moesten drinken.

Jongens 4&5 deden enkele waterspelletjes in afwachting van de zeilen van meisjes 5. Hierna deden ze glibber-hockey, een echt succes!

In de avond was het tijd voor onze jaarlijkse wedstrijd BAKKE BOKES eten. Dit jaar waren er drie prijzen te verdienen. De groep die het meeste bokes at, de meeste borden die werden opgegeten en de individuele prijs. De familie Daems streed hard voor de individuele prijs. Wiebe had wel net iets sneller zijn 30 bakke bokes doorgeslikt dan Jorun, jammer maar toch een hele prestatie! Na een lange en best spannende (voor sommige broeken) wedstrijd werd meisjes 3 winnaar van beide  groepswedstrijden!

Foto’s van dag 7 vind je hier.

Dag 6 (zaterdag 21 juli)

We werden gewekt door de tonen van ons volkslied. De woorden van de Brabaçonne werden luidkeels ingezet door enkele leiding en meegebruld door de meeste kinderen. Nadat iedereen zijn tricolore outfit had aangetrokken, namen we nog snel de groepsfoto. Bij het ontbijt was er echte Belgische chocolade, hoe kan het ook anders?

Meisjes 2 haalde vandaag de chefkok in hun naar boven, ze maakten fruitbrochettes en een echte brownie. In de avond maakten ze iedereen jaloers met hun heerlijke creaties.

Jongens 2 deed vandaag één-tegen-allen. Zo moesten ze handtekeningen verzamelen, een zeep opzepen en tegen een boom praten. Samen zorgden ze ook voor een steen die een gezichtje kreeg en overal mee naartoe ging.

Meisjes 3 was vandaag niet vies van een beetje vuil. Ze gleden op een plastic zeil tussen elkaars benen, deden aan bodypaint en speelden spaghettisliert tussen de yoghurt. Hierna genoten ze van een verfrissende douche.

Jongens 3 zat vandaag opgesloten. Elk aan een andere kant van de eettent met enkel een touw tussen elkaar. Samen moesten ze opdrachten volbrengen om te kunnen ontsnappen.

Meisjes 4 deed ook vuile-spelen. Ze startten met honkbal met water en bloem, om vervolgens over te gaan naar spelletjes op een zeil waar nog extra vuiligheid aan toegevoegd werd.

Jongens 4&5 trokken naar de stad om daar bommen te gaan planten. Ze konden met elkaar communiceren via walkie-talkies en op elkaar schieten met hun blaaspijpen.

Meisjes 5 trok vandaag opnieuw naar het bos om ook daar met hun blaaspijpen te gaan spelen.

Na een overheerlijke BBQ speelden we het meisjes-jongens-spel. Er werd hard gesupporterd, snel madelijnen gegeten, efficiënt van T-shirt gewisseld en hard gelopen naar de tenten om het perfecte slaapplekje te creëren. Na een spannende puntentelling wonnen de meisjes met 20 punten meer dan de jongens, volgend jaar beter boys!

Foto’s van dag 6 vind je hier.

Dag 5 (vrijdag 20 juli)

Vandaag was het dagtocht waardoor er geen turnles plaatsvond. Net als elke ochtend konden de kinderen de menu van de dag in het Frans lezen. Volgens enkele leden van Jongens 2 stonden er “ballonnen danssaus” op het menu!  

Groepen 2 en 3 trokken te voet naar het provinciaal domein op net geen 4km van de kampplaats. Hier konden de kinderen zich uren amuseren in een groot zwembad met een nog grotere glijbaan. Na al deze waterpret stapten alle kinderen flink terug naar de kampplaats.

Groepen 4 en 5 kozen ook voor het water. Ze trotseerden een fietstocht van 25km om uit te komen bij een kabbelende rivier, waar ze ronddobberden op een luchtmatras. ’s Middags genoten ze van een heerlijke BBQ. Na nog wat verder te spelen in de rivier waren ze klaar om de 25km terug te trotseren.

Bij hun terugkomst aten ze hun buikje vol met de balletjes in tomatensaus, wij waren anders wel benieuwd naar die danssaus. Welgeteld 434 handgerolde balletjes door onze kookies werden snel opgepeuzeld. De oudere groepen moesten zich haasten om nog een hapje mee te pikken.

Morgen viert iedereen de nationale feestdag met bijpassende tricolore outfit. 

Foto’s van dag 5 vind je hier.

Dag 4 (donderdag 19 juli)

Vandaag startten we de dag terug normaal. Al merken we hier en daar wat meer vermoeide ogen in de ochtend, toch smulde iedereen van het ontbijt. Na de opwarming, die gegeven werd door meisjes 5, leerde iedereen weer een nieuw stukje van de kampdans. Best wel moeilijk hoor! Het middageten was rozemarijnpatatjes met vidée, die op sommige tafels meer in het rond vloog dan op het bord lag. Na de siësta, die op deze warme dag wel aangewezen was, deed elke groep weer enkele activiteiten.

Meisjes 2 speelde vandaag een zee-stratego in het bos vlakbij, hopelijk waren ze even strategisch als de jongens gisteren. Na het 4-uurtje deden ze een potje voetbal tegen deze jongens en daar waren ze alleszins net iets beter in.

Jongens 2 vloog vandaag naar Italië of zoals sommige leden zelf zeiden: Pizzalië. Ze speelden een spel waar ze de ingrediënten moesten verzamelen om daarna lekkere pizza’s te maken.

Meisjes 3 veroverde vandaag de wereld in een snoepjes Risk. Aan de hand van opdrachten konden ze snoepjes verdienen om dan het speelbord in de nemen. Uiteindelijk waren het de cola-flesjes die de hele wereld veroverden!

Jongens 3 koelde vandaag wat af. Ze speelden met water, gleden op een grote flamingo en speelden Twister in de verf. Hierna namen ze een welverdiende lange douche.

Meisjes 4 werd deze ochtend geboren als een echte baby, met een luier aan kropen ze naar de tafels om daar de voorgesneden boterhammen op te peuzelen. Doorheen de dag groeiden ze op en doorliepen zo alle belangrijke levensfases. De pubertijd, studentenfeestjes en zelfs de bingo als bejaarde ontbrak niet.

Jongens 4&5 trok met de auto op pad, ze speelden een liftspel. Zo gingen ze helemaal naar Chaufontaine en reden daar rond in cabrio’s.

Meisjes 5 speelde vandaag een 16-uren spel. Buiten wat tafels verplaatsen en de opwarming geven, schotelden de leiding nog wat opdrachten voor, zo moesten ze een verhaal voorlezen voor de jongste groepen of hun tent opnieuw opzetten want die was afgebroken door de leiding.

Morgen is het dagtocht, we zijn benieuwd waar iedereen naar toe trekt!

Foto’s van dag 4 vind je hier.

Dag 3 (woensdag 18 juli)

!gad edreekegmo nee ew neded gaadnaV

We begonnen de ochtend niet met een ontbijt, maar met een avondmaal. Lekkere tomatensoep met balletjes die toch gesmaakt werd in de vroege uurtjes. Het turnen in de voormiddag werd gewisseld met de activiteiten van de namiddag.

Meisjes 2 deed een laddercompetitie waarbij ze elkaar moesten uitdagen om het hoogste plekje op de ladder te veroveren. Sommige kaken zullen wel wat pijn doen van het blazen op een ballon om hem als eerste te laten ontploffen.

Jongens 2 zakte vandaag af naar Rusland waar ze hun spionagetechnieken konden verbeteren. Zo speelden ze Stratego om strategisch te leren denken. Daarna deden ze Arendsoog waarbij ze onherkenbaar naar de leiding moesten sluipen.

Meisjes 3 verliet de kampplaats en ging op verkenning naar het dorp. Hier verzamelden ze de ingrediënten voor hun gala-avond. Na het ‘ontbijt’ maakten alle meiden zich dan ook mooi en toonden ze hun beste dansmoves aan elkaar.

Jongens 3 probeerden te achterhalen wie de moordenaar was in hun cluedo-spel. Deze taak hadden de leden wat onderschat. De leiding had er namelijk enkele instinkers tussengesmeten.

Meisjes 4 deed een bommenspel in Olne. Hierin moesten de leden de locatie van enkele bommen achterhalen door opdrachten correct uit te voeren. Bovendien moesten ze ook proberen de bom te vinden voordat de leiding deze konden laten ontploffen.

Jongens 4&5 maakten pijltjes voor een blaaspijp in de zaal. Terwijl ze deze knutselden, hielden ze een mini schlagerfestival waarbij de meezingkwaliteiten van de leden werden getest. In de avond testten ze hun pijltjes en maakten er weer een geslaagde avond van.

Meisjes 5 knutselden ook pijltjes. Daarna trokken ze naar het bos om er te paintballen met blaaspijpen. Aan de verf op de T-shirts te zien bleef er niemand gespaard.

Na deze drukke voormiddag konden de kinderen hun buik rondeten met wortelpuree met fishsticks. Maar het zou natuurlijk geen omgekeerde dag zijn mochten we niet beginnen met het dessert: un yahourt onctueux.

In de namiddag kwam dan eindelijk die turnles. Er werd geturnd en daarna pas gedanst, wat een gekke volgorde.

Foto’s van de dag 3 vind je hier.

Dag 2 (dinsdag 17 juli)

De eerste volwaardige kampdag zit er ook alweer op. Sommige kinderen waren al vroeg wakker, ze konden niet wachten om aan de eerste dag te beginnen. In de voormiddag heeft iedereen de turnzaal verkend, dansten ze zich op energieke liedjes warm en leerden ze al een stukje van de kampdans. Niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hierna konden de kinderen hun turntalenten tonen tijdens de eerste turnles. Na al deze handstanden, salto’s en andere lenige bewegingen konden ze hun buikje rond eten met een uitgebreide maaltijd. Op het menu stond rijst met kip en curry, maar ook ananas en appelmoes. Met volle maag hielden we samen een siësta, zodat iedereen uitgerust aan de namiddagactiviteit kon beginnen.

Meisjes 2 probeerden hun leiding te verslaan in een één-tegen-alle. Zo moesten ze voor Harry, het ei, zorgen. Ze maakten voor hem een bedje van stro.

Jongens 2 reist dit kamp de wereld rond. Vandaag landde hun vliegtuig in Japan waar net de Olympische Spelen bezig waren, natuurlijk deden ze mee. Iedereen viel in de prijzen!

Meisjes 3 deed een heuse boerinnenquiz. Verkleed als echte boerinnen gingen ze in het veld op zoek naar hun eigen naam om zo te ontdekken in welke groep ze zaten.

Jongens 3 leerden vandaag hoe ze echte boeven konden zijn. Ze speelden het grote BOEF-zijn-voor-dummies-spel. Zo maakten ze een vlag, knutselden bivakmutsen en stalen kussens en slaapzakken uit andere tenten.

Meisjes 4 deed vandaag een harde versie van Expeditie Robinson. Terwijl ze in groep ingrediënten moesten verzamelen, moesten ze opletten hoe ze zich gedroegen in de groep. De zwakste schakel kon immers weggestemd worden op de eilandraad. De afvallers konden zich groeperen en zo de andere boycotten.

Jongens 4&5 ging op pad in ‘marginale’ kledij. Ze moesten aan de hand van opdrachten een heus verhaal reconstrueren waarin ze zelf de hoofdrol speelden. De echte waarheid zullen we nooit helemaal kennen.

Meisjes 5 ging op zoek naar hun leiding. Deze werden ontvoerd en stuurden een filmpje naar hun leden met tips om hen te kunnen bevrijden. De meiden trokken op pad met hun fiets, sommige deden wat meer kilometers op zoek naar het kerkhof, maar uiteindelijk konden ze wel allemaal hun leiding terug vinden.

Foto’s van dag 2 vind je hier.

Dag 1 (maandag 16 juli)

Vandaag vertrok iedereen op kamp en we kunnen ook melden dat iedereen hier goed is aangekomen. De oudste groepen vertrokken ’s ochtends vroeg, klaar om een dag met bergachtige heuvels en hoge temperaturen te trotseren. Met de gebruikelijke platte banden en vermoeide benen bereikte iedereen veilig de kampplaats. De jongere kinderen vertrokken met wat nodige vertraging met twee bussen richting kampplaats.

Eenmaal aangekomen werd er kennisgemaakt met de turnzaal en het kampterrein. Nadien installeerde iedereen zich in zijn tent en werden al nieuwe vriendschappen gesmeed. De bijna volledig nieuwe kookploeg werd op de proef gesteld, maar aan de kinderen te horen heeft de spaghetti meer dan gesmaakt.

De leiding had een spel voorbereid waarin alle groepen door elkaar werden gemixt en ze letterkoekjes moesten verzamelen. Hiermee moesten ze het langst mogelijke woord maken. Uiteindelijk werd de groep met SCHOOLBUSBESTUURDER bekroond als winnaar. Iedereen kon daarna nog aanschuiven voor een warme of koude beker chocomelk.

Vermoeid van de eerste dag vielen alle ogen snel toe en dromen velen al over de eerste turnles van morgen.

Foto’s van dag 1 vind je hier.

Voorkamp (13-15 juli)

De leiding en enkele kookies vertrokken vrijdag heel vroeg op voorkamp. Eenmaal aangekomen, ondervond het kampterrein een korte inspectie (en goedkeuring) door de hele groep waarna het zware werk kon beginnen. De camion werd uitgeladen en onder een stralende zon zette het team al de tenten de eerste dag recht. Ook het overig materiaal werd klaar gezet voor een geweldig kamp. Ondanks de blauwe plekken, schrammen, smeersessies (we zagen toch al enkele rode ruggen) en vooral veel zweet verliep de opbouw vlot. Nu alles is opgezet, kunnen we alleen maar genieten van het prachtige uitzicht en het vakantiegevoel. Zo pikten we toch nog de match van de Rode Duivels mee in onze geïmproviseerde cinema.

Wij kijken alvast erg uit naar de komst van de kinderen!

Enkele foto’s van het voorkamp vind je hier.