Kleuterturnkamp Wezemaal – Kampverslag

Dag 3 (zaterdag 24 augustus)

Vandaag was het uitslaapdag, pas om half 9 begonnen de kleuters stilaan wakker te worden. Bokes en cornflakes vulden hun hongerige maagjes.

Tijdens de voorlaatste turnles werd er nog volop geoefend op balanceren op de maan. Lou en Gust sprongen van de maan recht de ruimte in en Faas kon zelfs balanceren op één been. Ook Naila toonde al meermaals haar radslagtalent. Van al dat geturn hadden ze weer allemaal veel honger. Gelukkig stond de kervelsoep met heel veel balletjes al klaar wanneer de kleuters terugkwamen van de turnles. Na de kip, rijst, curry en appelmoes was het tijd voor de siësta.

Foto’s van heel het kleuterkamp kan je bekijken via deze link.

Na de welverdiende rust kwam René Raket nog eens langs op ons kampterrein. Hij was nog steeds twee knoppen kwijt en vroeg de hulp van de kleuters. Ook de marsmannetjes kwamen langs. En wat was dat daar op de rug van één van de marsmannetjes? De tweede knop van René Raket! Hij was helemaal in de wolken. Hopelijk wordt die derde knop snel gevonden…

Daarna tijd voor knutsel- en kookplezier. Er werden ufo’s versierd, raketten ingekleurd en marsmannetjes gemaakt. Nona en Rine waren helemaal in hun nopjes en blonken in elk werkje uit. Er werden ook fruitraketten gemaakt, al werd er meer van gesmuld dan fruit geprikt.

Na al dat gekook en geknutsel was er nog even nood aan vrijspel. Bent en Sep speelden met hun zelfgevonden stokken in de goot. Erynn toonde zich ook nog een echte dierenvriend, ze bevrijdde een mot uit de wc.

Twee dagen kamp maken je heel vuil, tijd voor een noodzakelijke douche. Iedereen genoot van deze mini-wellness, vooral Janne en Fien lieten zich goed verwennen. Van de douche recht naar tafel, met natte haren smaken pannenkoeken veel beter!

Verrassing, de postbode was langs geweest. Iedereen was heel enthousiast om iets te horen van de mama’s, papa’s, broertjes, zusjes … De dag vliegt hier om, tijd om weer de tandjes te poetsen en richting bed te gaan. Er werden nog verhaaltjes voorgelezen en de oogjes vielen al snel toe. Morgen nog een laatste dag met de turnplezier en de ontknoping van René Raket zijn avontuur.

Tot morgen!

P.S.: Jullie kleuters zullen jullie in ruimte-outfit opwachten vanaf 17 uur.

Dag 2 (vrijdag 24 augustus)

Vandaag stond er ons weer een ruimtelijke dag te wachten. Maar eerst, lekkere bokes met vooral veel choco. Na dit heerlijke ontbijt waren de kleuters klaar voor de turnles. Ze leerden zoals echte astronauten op Mars te lopen en er werd gedanst tot aan de maan en terug. Vooral Tosca, Billie en Hazel voelden zich zoals echte supersterren.

De tomatensoep met balletjes werd goed gesmaakt. Bij Toos hing de soep zelfs tot achter haar oren. De wortelpuree en 200 fishsticks werden door de kleuters verorberd en als toetje volgde er nog heerlijke pudding.

Sammie, Ellie en Réne Raket kwamen na de middag een bezoekje brengen. Door de heftige landing was Réne Raket zijn drie knopen kwijt. Wat een ramp, want nu geraken ze niet meer terug naar huis… Gelukkig stonden de kleuters paraat om mee te helpen zoeken. De sterren wezen hun de weg richting de eerste knop naar het bos waar er reuzekwartet gespeeld werd. Xiebe van het groen team was een meester in het stelen, maar uiteindelijk won het oranje team nipt. Sien, Lissa, Titus, Lesley en Warre sprongen een gat in de lucht, omdat ze werden uitgeroepen tot reuzekwartet-winnaars. Daarna kon iedereen zich nog uitleven in het bos. Victor en Ian maakten een modderglijbaan waar iedereen zich vervolgens te pletter op amuseerde.

Ondertussen begonnen de kookies aan het breken van de eieren, soppen van de boterhammen en bakken van de lekkere bakkebokes. Alles werd vlotjes naar binnen gewerkt. Zeker Mil, Rik en Cas aten hun buikjes meer dan rond.

Na het eten werd er nog even gespeeld. Rosa kon zichzelf zelfs wegtoveren, al moest de leiding wel even hun ogen dichtdoen. Dan werd het tijd voor iedereen om zijn oogjes te gaan dichtdoen.

Tot morgen!

Dag 1 (donderdag 23 augustus)

Drie, twee, één… BOEM! De kleuters zijn vertrokken richting Mars voor een reis vol avonturen. Wanneer ze aankwamen begon de eerste ruimte-turnles onmiddellijk. Er werd gesprongen en gevlogen tussen de sterren en planeten tot de maagjes begonnen te knorren.

Gelukkig zorgden de kookies voor heerlijke spaghetti en de kleuters aten hun buikjes rond. Zeker Lauren, Tuur, Merlo en Dani konden niet genoeg krijgen van de spaghetti. Na het eten was er nog een traktatie van Lotta, zij werd zes jaar vandaag. Hip hip hoera! De kleuters zongen uit volle borst en de cake en wafeltjes werden gesmaakt.

Na het eten was het tijd om de planeet Mars te bestuderen. Seb en Andreas vonden zelfs botjes, die moeten zeker van dinosaurussen zijn! Na al dat onderzoek en gespeel was het tijd om naar dromenland te gaan. Eerst werden er nog enkele verhaaltjes voorgelezen, maar dan vielen de oogjes al snel toe. Een geslaagde eerste dag dus en het zal alleen nog maar beter worden. 

Morgen meer nieuws en de eerste foto’s!