De belevenissen op het Festival Del Sole

Terwijl wij zitten te bakken onder de Belgische zon, zit onze acroploeg te braden onder de Italiaanse zon! Daar nemen ze voor de derde keer deel aan het internationaal gymnastiekfestival ‘Festival Del Sole’.

Zondag 1 juli

Gisteren zijn we netjes op tijd vertrokken met onze buschauffeurs Marc en Andy! De busrit verliep super vlot, ons animatieteam zorgde voor de nodige en duidelijke afspraken en een echte busquiz. Tegen 21 uur hebben de nog een filmpje opgezet waar enkele gymnasten het einde niet van gezien hebben …

Tussen 23 uur en 6.30 uur was het stil al waren er al enkele kwetterende kleintjes (zij die de film gemist hadden) die wakker waren! Om 8 uur even gestopt en ons ontbijt genomen en daarna kregen we een echte busyoga met massage! Heerlijk!

Ondertussen maken we ons klaar voor ons eerste echt Italiaanse ‘cena’ … benieuwd!!

Straks sluiten we aan bij de openingsceremonie en morgen ons eerste optreden!!!

Maandag 2 juli

Vandaag mochten we inturnen… de matten waren zo heet dat de voeten bijna verbrand werden. We werden dus warm onthaald, letterlijk en figuurlijk! Voor de rest lekker eten (veel te veel), een super zeetje en rond 17u genieten van een welverdiend ijsje.

Een uurtje later maken we alvast de haren en schmink in orde. Om 22u10 moeten we pas het podium op, maar eerst nog avondeten en kijken naar onze Rode Duivels natuurlijk! Het optreden was een prachtige oefening onder minder warme omstandigheden dan in de morgen. De gymnasten hebben heel hard gewerkt en we zijn super fier!

Dinsdag 3 juli

Vandaag mochten we uitslapen tot wel 8.30 uur… Om 9 uur ontbijt met veel cake en zoetigheden: ik hoor niemand klagen dus ik denk dat het ok is. Juist de koffiemachine doet wat gek, een espresso luongo moet je met een vergrootglas zoeken in je mok… maar soit, ‘t is lekker! Vanmorgen doken de kids de veel minder hevige zee nog eens in, Jasmien en ik gingen op prospectie om de matten en het ‘podium’ te inspecteren en onze buschauffeurs waren beide ook op pad.

Om 17 uur mochten we optreden, enkele gymnasten  zaten  met hun neus in de bomen bij spreidhoeksteun, sommige salto’s hebben we van richting veranderd anders waren we wat kindjes kwijt (in de bomen terug te vinden)… maar al bij al was de vloer nog turnbaar en werd er onder luid applaus een mooie oefening gebracht.

De sfeer zit goed, hier en daar wat zand of zonnecrème in de ogen of eten dat wat raar smaakt maar het lijkt erop dat we hier terug moeten komen! Heimwee en onzekerheden ebben weg. Ja, er zijn wat mini’s die het wat moeilijk hadden. Maar als je hen nu ziet plezier beleven en schitteren dan denk ik dat ze een grote sprong vooruit hebben gemaakt!!! 

Iedereen kon deze avond nog naar wat optredens gaan zien tot de regen de grote spelbreker werd, hopelijk morgen geen regen! Nu ligt iedereen onder de ‘wol’ om morgen vroeg uit bed te springen! 

Tot snel
Fiere trainster Margriet

Vrijdag 6 juli

Het einde van onze fantastische deelname aan de 14e editie van het festival del Sole is in zicht… jammer maar helaas! Gelukkig hebben we vele mooie momenten om te koesteren! Drie mooie optredens waarvan het laatste op woensdagavond in arena Sud! Enkele ouders waren present en ook vele supporterende landgenoten. Het werd onze derde en laatste maar ook beste demo! Waarschijnlijk had de Japanse groep  (ons voorprogramma) er iets mee te maken, hun voorbeeld van perfectie, enthousiasme en absoluut hoog niveau gaf ook ons vleugels!!

Donderdag was het dan genieten van wat shoppen, zeepret met dubbele salto’s te water, optredens en poolparty voor de +12- jarigen. 

Vandaag koffers inpakken en nog een plons in het zwemturnglijbanenbad, een beetje regen en wat donder en bliksem deed ons vroeger vertrekken – alleen omdat de badmeester het wou, wij zouden verder zwemturnen! Deze avond de Belgen aanmoedigen en hopen dat de mopjes over Neymar geen voorbarig gelach of erger heeft veroorzaakt… de sluitingsceremonie skippen we voor 1 keertje!

Bedankt allen om voor ons te supporteren, ons te steunen op welke manier dan ook… wij zijn alvast klaar voor een volgende uitdaging!

Gymnaestrada Dornbirn 2019 here we come!!!

Beeldmateriaal

Hieronder wordt een kleine selectie van het vele beeldmateriaal getoond. Later zal meer beeldmateriaal beschikbaar gesteld worden.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”13″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]