Kampverslag turnkamp Ronse – donderdag 21 juli 2022

Goedemorgen morgen, goede dag!
Blij dat ik jullie weer schrijven mag!

De dag start hier met het Belgisch volkslied dat door de boksen weerklonk. Want ook wij vieren hier vandaag de Nationale feestdag. Iedereen kleurde zwart-geel-rood, er werd luidkeels meegezongen met de Brabançonne en onze Belgische chocolade werd gesmaakt tijdens het ontbijt. Onze dag kon niet beter starten!

Na een dagje turnpauze, volgen we er deze voormiddag weer in! Iedereen stond met veel plezier weer in de turnzaal. Na de pittige turnles namen we plaats in de eettent voor de overheerlijke balletjes met tomatensoep.

In de namiddag verdwijn M4 weer even van de kampplaats voor een stadsspel in het prachtige Ronse. In volledig witte kledij trokken ze erop uit. M5 zorgde voor een muzikaal intermezzo. Ze hebben alvast het beste van zichzelf gegeven tijdens hun cantus-spel. Onze 2 jongste meisjesgroepen speelde vandaag samen het festival-spel. Door opdrachten te winnen konden ze geld verdienen om hun standjes op het festival op te stellen of uit te breiden. Zo konden de festivalgangers genieten van een massage, nieuwe make-up of nagellak,…

De oudste jongens hebben hun blaaspijpen bovengehaald vandaag. De turnzaal werd hiervoor even omgetoverd tot een blaaspijp-paradijs!
Jongens 3 trok, net als M4, naar de dorpskern van Ronse. Zij speelden levend ganzenbord. Verschillende opdrachten moesten volbracht worden om zicht te kunnen verplaatsen. Jongens 2 nam het vandaag op tegen elkaar in een super leuke laddercompetitie. Door elkaar uit te dagen in een opdracht en deze te winnen konden ze stijgen op de ladder.

Na deze fijne namiddag was het al snel tijd voor de BBQ. En of het gesmaakt heeft! De grote dankjewel-zangstonde van onze groepen en leiding werd door de kookies zeker geapprecieerd! Als laatste vanavond speelden we het ‘grote jongens-meisjes-spel. Vorig jaar wisten onze jongens eens te winnen, maar dit jaar was de overwinning weer voor de MEISJES! Na het vieren van deze prachtige overwinning van onze MEISJES smulden we nog van een lekker ijsje, inclusief discobolletjes ;).

Tot morgen morgen, goede nacht!
Blij dat ik jullie morgen weer schrijven mag!