Kampverslag turnkamp Ronse – woensdag 20 juli 2022

Alweer een goede morgen iedereen!

Vandaag geen turnlessen op het programma, maar dagtocht! Een klein jammer probleempje, het regent hier.. 🙁
Met de regenjas aan vertrokken alle groepen naar hun nieuwe locatie. De jongste groepen gingen te voet, onze oudste groepen namen de fiets.

We zullen vandaag eens beginnen met Jongens 3. Zij maakten eerst een wandeltocht waarin ze verschillende opdrachten moesten volbrengen. En omdat het zwembad gisteren zo goed in de smaak viel, sprongen ze er vandaag ook even in!
Meisjes 3 wandelde naar een park waar verschillende spelletjes op het programma stonden. In de terugweg werd ook hun tussenstop het plaatselijke zwembad.

Jongens 2 trok voor hun dagtocht, via een omwegje, naar het bos achter de kampplaats. Ze maakten een prachtig kamp. Zelfs eentje dat hen heeft beschermd tegen de regenbuien. ‘s Middags leerden de jongens de beste BBQ-skills van Cid.
De jongste meisjes trokken vandaag naar een speeltuin een beetje verder op. Veel plaats en een prachtig uitzicht hadden ze daar in de Vlaamse Ardennen. Spelletjes spelen in regenweer vonden ze helemaal niet erg! Hierna keerden ze terug naar de kampplaats en namen een verfrissende duik in het zwembad.

Onze oudste groepen trokken met de fiets naar Oudenaarde. Meisjes 4 gingen kajakken op het meer terwijl jongens 4/5 hun skateboard skills verder onderhield op het skatepark van Oudenaarde. Meisjes 5 trok naar de plaatselijke vijver waar ze, ondanks het regenweer, een verfrissende duik namen. Nat word je toch was hun antwoord!

Na de fijne, maar vermoeiende dagtocht smulde iedereen van de overheerlijke balletjes in tomatensaus met frietjes!

Niet alleen onze groepen trokken erop uit, maar ook de kookies verlieten voor één dag het kampterrein. Bij hun stond lazershooten en een bezoekje aan het hoogste punt van de Vlaamse Ardennen op het programma. Hun dag sloten ze af met een restaurantbezoek. Weliswaar met de nodige opbouwende feedback naar keuken toe. Kritische kookies hebben hier!

Hopelijk hebben jullie ook een fijne tijd! Wij maken hier in Ronse alvast heel erg veel plezier!

Tot morgen!