Update wedstrijdseizoen

Een maand geleden waren we druk in de weer met de (voorbereidingen van) de turnshow, en we hebben ondertussen ook een schitterende derde editie van de kinderfuif achter de rug. Zo zouden we bijna vergeten dat de wedstrijdploegen niet stil hebben gezeten in de afgelopen weekends! Het laatste wedstrijdverslag dateert van 27 januari. Lees verder voor een update van het wedstrijdseizoen, inclusief mooie wedstrijdfoto’s.

De keurploeg nam dit wedstrijdseizoen deel aan de vier provinciale voorrondes, waarbij er op de laatste voorronde (24-25 februari) de medailles voor Vlaams-Brabant uitgedeeld werden. Terugkijkend op deze voorrondes, zien we een positieve evolutie: onze turners slaagden er steeds in het resultaat van de vorige ronde te verbeteren. Uiteindelijk kon Marje een zilveren medaille bemachtigen, terwijl Stien zelfs de gouden medaille van haar categorie mee naar huis mocht nemen. Marje en Stien mogen dan ook door naar het Vlaams kampioenschap op 20 mei. Ook op de resultaten van Sien, Joke en Bo zijn we heel trots. 

Net als de keur, moest ook de tumblingploeg eerst deelnemen aan hun provinciale voorrondes vooraleer de medailles voor Vlaams-Brabant uitgedeeld werden in het weekend van 10 maart. Alle tumblinggymnasten belandden in de top 10 van hun categorie, waarbij Silke een bronzen medaille veroverde, Evita een zilveren en Ward een gouden! Maar ook Amber, Anke, Bo en Emma hebben het goed gedaan. In april staat het Vlaams kampioenschap op het programma. Daar zal de ploeg de komende weken hard naar toe werken om er schitterende resultaten neer te zetten.

Verder hebben de duo’s en trio’s van de acro ook hun provinciale voorrondes doorlopen. Jammer genoeg hadden enkele leden te kampen met blessures, waardoor ze niet altijd konden meedoen. Trio’s Lena, Stien & Dorien en Kyana, Marie & Anke turnden en dansten mooie oefeningen. Op de uitreiking voor Vlaams-Brabant behaalde duo Emma en Tatiana brons, terwijl duo Noor en Lotte de zilveren medaille verdiende. Nu kijken we nog uit naar het Vlaams kampioenschap op 23-24 maart, aangezien trio Malou, Jolien en Kit geselecteerd zijn! Hun doel is om een mooie oefening te turnen om het wedstrijdseizoen af te sluiten, met de hoop op een podiumplaats.

Daarnaast nam onze recrea-acro ploeg deel aan hun recrea-wedstrijd in Mariakerke op 24 en 25 februari. Het trio Marthe, Charlotte en Lotte behaalde een bronzen medaille. Duo Lotte en Lynn kreeg ook een bronzen medaille. Maar dat bleek een vergissing te zijn – ze mochten de zilveren medaille in ontvangst nemen! Ook het schitterende resultaat van duo Hannah & Hasse en trio Raya, Johra & Fien werd beloond met een zilveren medaille. Duo Lotte en Lynn en trio Raya, Johra en Fien namen in het weekend van 17 en 18 maart nog deel aan het laatste recrea-toernooi van het wedstrijdseizoen te Bree.

De professionele wedstrijdfoto’s zijn afkomstig van Christian Degroote Photography – www.acrofoto.be en Sander Raeymaekers – https://www.flickr.com/photos/gymtrol/albums. 

Hieronder vindt u de foto’s van de 2de provinciale voorronde voor keur en tumbling. (03-04.02.18) – Gymnasten Stien, Sien en Marje.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” slug=”Wedstrijd-Provinciale-Voorrondes-Toestelturnen-Meisjes-Tumbling” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Hieronder vindt u de foto’s terug de 3de provinciale voorronde van de acro. (10-11.02.18) – Trio’s Kyana, Marie & Anke en Lena, Stien & Dorien.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”8″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Hieronder vindt u de foto’s terug van de 4de provinciale voorronde van de keur en het recreatoernooi van recrea acro in Mariakerke. (24-25.02.18) – Duo Hannah & Hasse, duo Lynn & Lotte, trio Raya, Johra & Fien, trio Marthe, Charlotte en Lotte, gymnasten Marje, Sien en Stien.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Hieronder vindt u de foto’s terug van de 3de provinciale voorronde van de tumbling. (10-11.03.18) – Gymnasten Evita, Amber, Anke, Bo, Emma, Ward en Silke.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”11″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Hieronder vindt u de foto’s terug van het laatste recrea-acro toernooi te Bree. (17-18.03.18) – Duo Lotte & Lynn en trio Raya, Johra & Fien.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Miniaturen Tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]