Merksplas – dag 8

Gisterenavond was het dan eindelijk tijd voor de bakke bokes. Er werden 650 eitjes voorzien. Dit zijn er ongeveer 6 per kind. Door de hitte werden er minder bakke bokes gegeten dan andere jaren. Meisjes 3 won met 209 bakke bokes. Het eten duurde zo lang dat de groepen 2 enkel nog tijd hadden om hun snel te douchen. Meisjes 3 hebben een relax avondje gehouden door de bolle buiken. Meisjes 4 hield een lekstokken pictionary. Meisjes 5 maakte een fotoroman! Ook jongens 4 en 5 hielden het rustig.

Vandaag wederom gezegden met een zeer hete dag. De kinderen werden deze morgen verwend met een reep chocolade bij het ontbijt. Daarna was het alweer turntijd. Deze middag was het meer dan heet. Om 14u mochten de jongste kinderen een bezoekje brengen aan de brandweer. Eerst kregen ze een rondleiding in het gebouw en uitleg over de brandweerwagens. Daarna was het tijd voor een ritje in de brandweerwagen met jawel loeiende sirenes. Omdat het zo warm was haalde de brandweer zijn slangen boven. Het werd een echt waterfestijn, de foto’s maken het wel duidelijk. Meisjes 4 maakte eerst nog fruitsla, tiramisu en Petit-beurre taart en eten dit vanavond op. Meisjes 5 speelt expeditie robinson. Jongens 4 en 5 vertrokken voor een stadsspel in Turnhout maar omdat het te warm was besloten ze te gaan zwemmen.

Vandaag krijgen we lekker wraps met heerlijke groentjes. Voor vannacht geven ze onweer. Alle voorzorgen worden genomen: tenten aangespannen, zeilen goed vastmaken en valiezen omhoog. We hopen dat het allemaal gaat meevallen. Je kan nog tot morgen 16u mailtjes sturen naar de dropbox. Daarna worden de mailtje niet meer afgehaald en afgedrukt!! Een testje volgt wel nog!

Tot morgen!