Merksplas – dag 7

Gisteren werd er besloten om iets later te eten. Het is traditie dat we met de feestavond om 17u starten met eten. Omdat het zo warm was werd dit verlaat naar 18u. Van de bbq werd gesmuld. Bijna al de groenten waren op wat niet veel voorkomt. We werden verwend met als dessert een heerlijke dame blanche met alles erop en eraan. Daarna werd iedereen verwacht op onze openluchtfuif. Er werd gedanst, gewings, geslowd, geshakte,… Kortom het was een heel groot succes.

Ook deze ochtend was het direct heel erg warm. Er werd beslist om binnen op te warmen wegens de hitte. Vandaag kregen ze een lekkere watermeloen als elf-uurtje wat deugd deed, een goede dorstlesser! Vanavond zijn het bakkes bokes dus er zal veel gegeten worden. De kookies wilden daarom het middagmaal niet te zwaar maken. De kinderen kregen een heerlijke koude pasta met zalm en groentjes. Enorm verfrissend!

Vandaag werd de siësta nogeens met een halfuur verlengd want vandaag is het de warmste dag. De groepen 4 en 5 proberen verkoeling te zoeken en gaan zwemmen. Meisjes 3 doet een grote laddercompetitie. Jongens 2 hebben verschillende opdrachten gekregen en moeten alles afwerken voor het avondeten(een tegen allen). Jongens 3 en meisjes 2 doen het wat rustiger aan met sport en spel. Daarna zoeken zij ook verkoeling met wat waterspelletjes.

Om 16u beginnen de kookies met het maken van de bakke bokes. Het zullen er ongeveer 1500 zijn. Het juiste aantal krijgen jullie morgen!

Tot morgen!