Merksplas – dag 9

Na het uitstapje naar de brandweer was iedereen redelijk moe. De groepen 2 gingen douchen en hielden het rustig. Meisjes 3 schilderen hun t-shirts als kampaandenken. Jongens 3 speelden een potje voetbal. Meisjes 4 werkte hun desserten af en aten het op. Jongens 4 en 5 maakten pizza. Het was wat improviseren zonder oven maar ze waren wel heel lekker. Meisjes 5 maakten hun fotoroman in orde.

Deze morgen werden we gewekt om 6u45 met regen. Gelukkig duurde de bui maar tot 7u30.Eindelijk was het eens afgekoeld. Er werd al heerlijk meegezongen met Samson en Gert liedjes. Liselot en Lotte gaven de opwarming, wat weer eens iets nieuw was. Omdat het vandaag de laatste turnles was werd er iets speciaal voorbereid. De groepen 2 en 3 speelden afwisselend reisje rond de wereld en fietsbandenvoetbal. De groepen 4 en 5 speelden afwisselend volleybal en frisbee.

‘s Middags was het tijd voor heerlijke macaroni met kaas en hesp. Meisjes 5 moest als opdracht een liedje zingen voor heel de groep. Na het eten barstte er even een feestje los. Oude kampdansen werden opnieuw gedanst. Daarna vertrok Meisjes 2 op pijlentocht. Jongens 2 speelden een soort cluedo. Meisjes 3 ging op pad om hun ingrediënten te zoeken voor een lekkere maaltijd. Jongens 3 braken hun kamp af en gingen zich douchen. Meisjes 4 deden een groot stadsspel in Turnhout. Meisjes 5 trok naar de Lilse Bergen en gingen daar picknicken. Jongens 4 en 5 gingen hout verzamelen voor het kampvuur van  vanavond.

Vandaag hadden we ook afscheid genomen van chef Oleg. Na 10 jaar stopt hij ermee. We hadden een groepsfoto laten vergroten voor hem.
Chef Oleg

Deze avond spelen we ons jaarlijks spel tussen jongens en meisjes. Benieuwd wie er gaat winnen. Morgen zal het vroeg dag zijn. We staan een halfuurtje vroeger op om alles opgeruimd te krijgen. De bus met groepen 2 en 3 wordt rond 14u in Wijgmaal verwacht. Er kan altijd een beetje vertraging zijn. De fietsers worden verwacht tussen 16u en 17u.

Met spijt in ons hart nemen we afscheid van Merksplas. Ik vond het een super kamp en ik ben er zeker van de kinderen ook! Tot volgend jaar!