Dag 8 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

Ook op dag 8 heten we jullie van harte welkom!

Samen met de ochtendzon werden onze gymnasten weer wakker met fantastische muziek, al duurde het nu wat langer vooraleer we hoofdjes uit de tent zien verschijnen! En ook vandaag hadden we weer een verjaardag te vieren, deze keer was het de beurt aan Jade van onze jongste meisjesgroep. Met een grote lach op haar gezicht stond ze te blinken op onze muziekbox wanneer er voor haar werd gezongen. ’s Middags kregen de meisjes een overheerlijke pannenkoekentaart! Dankjewel Jolien om deze voor hen te maken!

Na een vermoeiende turnles en heel wat honger verzamelde iedereen alweer voor onze eettent om hun buikjes rond te eten. Vanmiddag op het menu: Wraps!  Of het een strategische keuze blijkt om hier veel van te eten is nog maar de vraag..

Vandaag trokken jongens 5 en meisjes 4naar de dorpskern van Hechtel-Eksel. De jongens waagden zich aan een bulk day, waarbij ze én zoveel mogelijk moesten eten én werden uitgedaagd in krachtoefeningen. Meisjes 4 ging dan weer op zoek naar een in Studio 100-zin die werd opgehangen in het dorp. Verkleed in studio 100 outfits gingen reden ze met hun fietsen door Hechtel-Eksel city! Meisjes 5 vertrok naar de dorpskern van Hechtel om er kaneel te zoeken. Aan de hand van tips konden ze een exacte locatie te weten komen.

Jongens 4 ging de sportieve kant op vandaag en daagden elkaar uit in verschillende sporten, hierna sloten ze de dag af met een rondje blackbox. Jongens 3 speelden zeeslag gecombineerd met de blaaspijpen. Elk team had zijn eigen strateeg. Gerben bleek een top-strateeg te zijn en loodste zijn team naar de overwinning!

Jongens 2 bracht de namiddag door op het zandterrein en speelden vlaggenroof in de ruimtewoestijn. ’s Avonds maakten ze tijd om te douchen.

Onze meisjes van de lagere school brachten de namiddag met elkaar door en speelden waterspelletjes en vuile spelen. Voor deze meisjes was zich vuil maken geen enkel probleem!

Nu iedereen zich heeft kunnen uitleven tijdens de namiddagactiviteiten was het tijd voor de grootste wedstrijd die hier wordt gespeeld op kamp, namelijk zoveel mogelijk BAKKEBOKES eten! Met een wiskundige formule, gebaseerd op maaginhoud per leeftijd werd er beslist hoeveel bokes elke groep moest eten om één punt te verdienen. Eén uur hadden onze groepen de tijd om zoveel mogelijk bakkebokes te eten. Een zeer spannende strijd tussen jongens 3, jongens 4 en meisjes 3 die uiteindelijk uitmondde op een ex aequo tussen jongens 3 en meisjes 3. Met exact evenveel streepjes op het bord en een gemiddelde van 15,55 bakkebokes per persoon kon er geen onderscheid gemaakt worden tussen beide groepen. Dit jaar delen ze dus met veel trots de titel ‘BAKKEBOKES 2023’!

Tijd om even uit te rusten na zoveel te eten, want morgen staat onze laatste volledige dag voor de deur!

Foto’s van deze dag vinden jullie via deze link.

Tot morgen!