Dag 9 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

De laatste volledige dag breekt aan in Hechtel-Eksel. Laten we de dag dan maar starten met een stevig ontbijt om er voor een laatste keer volledig voor te gaan. Met vol goede moed, maar hier en daar toch met kleine oogjes start iedereen aan de laatste turnles. Al was dit geen gewone turnles, maar werden ze eens onderworpen aan andere sporten. Zo speelden groepen 2 en 3 trefbal en ‘kindvriendelijke’ rugby. Voor de oudste groepen werd er dan weer kozen voor matbal en vrij turnen.

Eens terug op de kampplaats stond er overheerlijke macaroni met kaas, hesp en broccoli voor hen klaar. Traditioneel gegeten zonder handen, zonder bestek of zonder bord. Gezichtjes vol met kaassaus waren hier zeker niet weg te denken!

WE LOVE ‘DE KOOKIES’, WE DO!
(Merci om er elke dag voor onze kinderen te staan en ze te voorzien van overheerlijke maaltijden!)

Ook de laatste activiteiten werden vandaag ingezet!

Meisjes en jongens 2 konden we vandaag terug vinden in ‘quartier PPW’. Een nog onbekende wijk hier in Hechtel-Eksel, maar eens je er bent doorgewandeld kom je hier zeker nog eens terug! Zo kon je naar de dierentuin, een glaasje water gaan drinken in café ‘Het Stanneke’, je nagels laten lakken, een voetmassage laten doen, naar de discotheek of gewoon genieten van alle fijne mensen hier in deze wijk.

Meisjes 3 moest zich dit kamp nog wagen aan de één-tegen-allen-competitie. Zij speelden dit jaar de Zuid-Afrikaanse versie, waarbij ze onder andere hun leiding moesten meenemen op safari of om de 30′ een dierengeluid moesten maken.

Jongens 3 hield het rustig vandaag. Ze namen allemaal hun slaapzak mee naar de turnzaal en installeerden zich voor een filmnamiddag. Hierna was er zeker nog wat tijd om wat te turnen in de turnzaal. Rik toonde met veel enthousiasme zijn salto rugwaarts die hij alleen kon.

Meisjes 4 konden we vandaag terugvinden op het kampterrein. Ze speelden ‘Valse Motten’. Hierbij moesten ze zo snel mogelijk hun voorwerpen kwijtspelen door opdrachten uit te voeren of door vals te spelen. Zo liepen ze bijvoorbeeld met een levende wasdraad over de kampplaats.

Seppe en Marje hadden voor hun laatste activiteit de kookies ingeschakeld. Een opdracht waar de kookies zich volledig in konden uitleven! Ze hadden de opdracht gekregen om een vreetquiz voor jongens 4 voor te bereiden. Dit leidde op het einde van de rit tot; gegelatineerde ajuinsoep, een prinsentoren met een gracht van looksaus, overheerlijke Ice-Tea, mosselen, bonenijsjes en pudding met lekstokken. Uiteraard vergezeld met een originele benaming.

Ook onze oudste jongens en meisjes bleven vandaag op de kampplaats. De jongens haalden als laatste groep de blaaspijpen boven en toverde te turnhal om tot een heus obstakelparcours. Ook in de avond waren de jongens niet weg te denken uit de turnhal, waar ze graag hun salto’s nog verder perfectioneerden. Heel wat dubbele salto’s werden hier de laatste dag nog uit de kast gehaald! De meisjes toverden zich om tot bejaarden. Met elk hun eigen persoonlijkheid moesten ze een roddel, die werd verspreid in hun fictieve dorp, ontrafelen. Ontdekken ze wat echt gebeurd is en wat een leugen is?

‘s avonds was het tijd voor de seizoensfinale van het kampthema. De dieren van het bos wonnen de strijd tegen de wolf en werden samen heerser van hun bos! Uiteraard mocht hierbij het kamplied niet ontbreken en zongen we voor de laatste keer uit volle borst mee! Door de regen was het jammer genoeg niet mogelijk om een kampvuur te maken. Met ballon, crêpepapier, theelichtjes en kerstverlichting bouwden we onze eettent om tot een gezellige plaats waar we samen genoten van chocomelk, cake, muziek en een drankje!

Na een drukke dag kroop iedereen voor de laatste keer in hun tent!!

https://myalbum.com/album/QyuapALVQsCrEG/?invite=02e5e014-132c-45c7-9b06-a08016aff472