Dag 7 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

Hallo!

Vanochtend kleurde onze kampplaats helemaal zwart, geel & rood want wij vierden hier vandaag onze Nationale Feestdag! Uiteraard werd er uit volle borst het Belgisch volkslied gezongen. Na deze zangstonde stonden onze kookies klaar met chocolade, voor bij het ontbijt! JUMMIIEE!

Na het ontbijt zorgden onze superleuke kampleiding, Jolien en Eva, voor een opwarming van de bovenste plank! Geweldig om zelf nog eens mee in de turnzaal te staan!

In de namiddag was het weer tijd voor leuke activiteiten:

Meisjes 2 werd opgeleid tot filmster. Na een hele dag workshops volgen, scripts leren en affiches ontwerpen waren ze klaar voor het echte werk. Ze maakten hun eigen film, waar iedereen kon in schitteren in een outfit en rol die ze zelf hadden gekozen. Prachtig werk!

Voor onze ruimtevaarders van jongens 2 was het tijd om hun ruimtemedailles die ze als aandenken mee naar huis mogen nemen te knutselen. Stuk voor stuk unieke werkstukken, als je het ons vraagt!

Jongens 3 lieten vandaag hun zintuigen werken in een zintuigspel. Volgens de jongens zijn de tong, het lichaam en kippenvel dé zintuigen om dit spel te kunnen winnen. Jammer genoeg zijn ze niet verder geraakt dan het gehoor…

Ook meisjes 3 moest er vandaag het hoofd bijhouden. Zij speelden vandaag De Mol, daarbij moesten ze zelfs 2 mollen ontmaskeren in verschillende opdrachten. Lissa en Sofia speelden de rol van hun leven, en konden niet ontmaskerd worden! De mollen hadden hier vandaag dus gewonnen!

Meisjes 4 wou zich vandaag wagen aan vuile spelen, maar het weer besliste hier anders over. Ze besloten dan maar om zich in de turnhal te vermaken en wat verder te trainen. Volgens de meisjes zelf ook een zeer geslaagde activiteit.

Jongens 4 trok vandaag naar Hechtel op speurtocht naar hun totem, jammer voor hen liep hun leiding ook rond in het dorp. Zij probeerden de zoektocht te boycotten door elke keer dat ze een jongen zagen hen aan te schieten en met de fiets weer wat verder van de totem te brengen. Gelukkig kregen ze ook elke 10’ tips om dichter bij de totem te komen.

Meisjes 5 bleef vandaag op de kampplaats en speelden, net al als jongens 4 een tijdje geleden, met de blaaspijpen. Een zeer populaire kampvariant van lazershooten. De oudste jongens speelden een liftspel tot in Pelt, waarbij ze door opdrachten juist uit te voeren een nieuwe locatie kregen om verder te liften.

Deze Nationale Feestdag-dag was nog niet gedaan! We sloten de dag af met een overheerlijke BBQ en het grote jongens tegen meisjes spel! Een spel dat hier met zeer grote ernst gespeeld wordt. In deze editie was het de bedoeling dat we aan het einde van het spel een verhaal zo goed mogelijk moesten navertellen. Door opdrachten tegen elkaar uit te voeren, kreeg de winnaar van het spel telkens een verhaal-tip. Na een spannende strijd tussen de jongens en de meisjes wonnen de MEISJES!
Een uitkomst die wij, als meisjes, al van ver zagen aankomen! Hopelijk lukt het ons volgend jaar nog eens om de jongens te verslaan..

Foto’s van deze dag vinden jullie via deze link.

Tot morgen!