Merksplas – dag 6

Gisterenavond is het wederom een bewogen avond geweest. In de namiddag en avond had de zon dan toch zin om te schijnen wat weer deugd deed. Meisjes 2 speelde een sluipspel in het donker wat hilarische taferelen opleverde. Jongens 2 verwelkomden Paul en namen afscheid van leider Raf. Meisjes 3 speelden weerwolven van wakkerdam. Jongens 3 amuseerden zich met what’s the word. Meisjes 4 speelden napke met verschillende opdrachten. Voor meisjes 5 en jongens 4 & 5 waren veel voorbereiding getroffen. Deze groep hield een vreetquiz. Joke en Sarah hielden zich bezig met het maken van heerlijke gerechten. Waaronder een wortelpuree taart met worstjes als versiering.

Deze ochtend voelden we bijna direct dat het heel warm ging worden. De avond ervoor werd er gevraagd aan iedereen om de Belgische driekleur te dragen. Elke groep had zich uitgeleefd en alles zag hier rood, geel en zwart. Ook vandaag hebben we een jarige namelijk Silke. Ook voor haar werd er een heerlijke taart voorzien. Er werd beslist om op te warmen in de zaal. Met de nooddeuren open zorgt deze plaats voor verfrissing. Ook de nectarines vielen in de smaak. Na goed zweten en puffen kregen we bokes als middagmaal.

Deze middag kregen de kinderen te horen dat ze voor 1 dag eens andere leiding hebben. Jongens en meisjes zitten samen in 1 groep. De groepen 2 spelen het spel tussen goed en kwaad. Groepen 3 spelen het spel der Tronen. Groepen 4 gaan paintballen en groepen 5 spelen het grote hangover-spel Vanavond krijgen we een heerlijke bbq te eten. Er is beslist om een langere siësta te houden en iets later te avondeten te eten. Vandaag komen er geen foto’s op de site want direct na het eten volgt er een fuif.

Tot morgen met nog warmer weer!