Dag 7 – zondag 23 juli 2017

Vandaag was de dag van de bakke bokes. De sfeer zat er al van ‘s morgens in, maar het was nog even wachten tot ‘s avonds. Er werden uiteindelijk 1520 bakke bokes gegeten en meisjes 3 won met 362 bokes.

Meisjes 3 speelde in de voormiddag de da Vinci code. Als echte detectives ontdekten ze wie de moord pleegde en het geheime recept van de pannenkoeken.

Jongens 5 trok een namiddag naar Oostende. In twee teams werd het om ter snelst gelift. Marijke en Vincent wonnen van Anton en Lotte. 

Meisjes 5 heeft voor morgen een kookactiviteit voorzien, maar daarvoor moesten ze eerst hun ingrediënten samensprokkelen. Ze deden dit met een ruiltocht.

In de eettent lag ‘s namiddags een spelbord, waarbij vakjes moesten gekleurd worden. Meisjes 4 werd in groepjes verdeeld en het doel was om zoveel mogelijk vakjes te veroveren door opdrachten tot een goed eind te brengen. 

Op het eind van het kamp mag je al eens goed vuil worden moet de leiding gedacht hebben, want vele groepen kozen voor vuile spelen. Meisjes 2 deed onder andere Twister met verf en jongens 2 en 3 kozen voor veel water, zeep en yoghurt. Jongens 4 deed baseball met ‘vuile’ honken als leuk extraatje.

Na de bakke bokes kozen veel groepen voor een rustige activiteit om wat te bekomen van het vele eten. De danszaal werd omgebouwd tot een gezellige filmzaal waar vooral de oudste groepen een plaatsje zochten.