Dag 8 – maandag 24 juli 2017

Vandaag was het de laatste gewone turnles. Ook de kampdans is ondertussen al helemaal gekend. Jullie zullen het resultaat bij aankomst in Wijgmaal kunnen bewonderen.

Woensdag komen we naar huis en zullen we vanaf 16 u al onze spullen beginnen uitladen. Wie zin heeft om te helpen, is zeer welkom. Vele handen maken licht werk. 😉 De kinderen zullen tegen 16.30 uur aan onze turnzaal aankomen. Omdat we graag het overzicht willen bewaren, vragen we om ons niet aan het station op te wachten. Aan onze zaal kunnen jullie je kinderen verwelkomen en ook de buspasjes aan de leiding terug vragen.

Meisjes 5 speelde een oriëntatiespel en moest verschillende plaatsen in de omstreken bereiken. Dit liep niet echt van een leien dakje, maar een leuke namiddag was het wel.

Kampjuf Lisa was deze namiddag vermist en jongens 2 kreeg de opdracht om ze te zoeken. Met de juiste tips en hun detectiveskills wisten ze haar te vinden.

De zaal werd omgetoverd tot de legerbasis van meisjes 2. De leiding werkte een strategospel uit en in twee teams namen de kinderen het tegen elkaar op.

Meisjes 4 vormde Staden om tot een monopolyspel. De markt van Staden was het spelbord en er konden huizen worden gekocht door opdrachten te voltooien.

Meisjes 3 zat ook in de zaal en leider Hannes werd op de proef gesteld. De meisjes leerden hem een dansje. ‘s Avonds keken ze nog een film.

Er werd vandaag veel gekookt. Jongens 3 bakte pizza en jongens 4 waagde zich aan een moussaka. Jongens 5 bakte brownies en  trakteerde de kookies met de overschot.

‘s Avonds namen de kookies het in een trefbaltoernooi op tegen de groepen 4 en 5 en de leiding. Ze waren heel erg in vorm en maakten het de tegenstanders heel erg moeilijk. Het eindigde met een gelijkstand, dus er zal nog een rematch moeten worden gepland.

Morgen is het de laatste turnles en dan maken we er naar jaarlijkse gewoonte een speciale les van. Beachvolleybal, frisbee en trefbal zullen de hoofdactiviteiten zijn. Ook het laatste avondspel wordt morgen gespeeld. De jongens zullen het weer opnemen tegen de meisjes, benieuwd wie er zal winnen.

Wij genieten nog van de laatste leuke momenten hier!

Tot woensdag!