Dag 6 – zaterdag 22 juli 2017


Na de fuif van gisteren kwam iedereen deze morgend tijdens de ochtend-cd met slaperige oogjes de tenten uit. Na het ontbijt met cornflakes kon de turnles beginnen. Na de eerste helft was er watermeloen om de dorst te lessen en om de tweede helft extra goed te kunnen turnen.

‘s Middags hadden de kookies vol au vent met rozemarijnpatatjes die kookie Bert perfect had bereid. Deze heerlijke maaltijd werd afgesloten met lekkere chocoladepudding.

Het was vandaag een speciale dag, want vanaf het middageten werd de leidingsploeg helemaal door elkaar gemixt en kreeg elke groep voor één dag andere leiding. 

De groepen 2 smolten vandaag samen en speelden Mastermind in het groot. De kinderen moesten kleuren verdienen met opdrachten en nadat ze alle kleuren verzamelden konden ze de code proberen raden. ‘s Avonds werd er nog een sluipspel gespeeld waarbij de kinderen onherkenbaar aan een punt moesten geraken.

Ook de groepen 5 speelden vandaag samen een spel. En het draaide allemaal om durven. Verschillende gewaagde en vieze opdrachten werden gegeven en werden ook verrassend goed uitgevoerd. Ook de groepen 4 speelden een gelijkaardig spel. De jongens scheerden zelfs hun benen. Meisjes 4 sloot de dag af met een 50-minutenspel. Elke minuut werd gevuld met een opdracht die binnen de minuut vervuld moest worden. Spanning verzekerd.

Er waren vandaag ook regisseurs op de kampplaats, want meisjes 3 kreeg de opdracht om een filmpje te maken. ‘s Avonds werden er awards uitgereikt voor beste film, beste actrice enzovoort.

Jongens 3 werd uitgedaagd door de nieuwe leiding, wat geen gemakkelijke opdracht was als je maar met z’n drieën bent. Na het avondeten speelden ze nog gezelschapsspelletjes en zo konden ze daarna rustig hun bedje in.  

Omdat de leiding dit kamp zo hard werkt om elke keer weer originele en toffe spelletjes te verzinnen, hadden de kookies voor de avond lekkere hapjes en drankjes voorzien. Onze kookies zijn echt op alles voorzien.

Morgen een nieuwe dag met de bakke-bokes-wedstrijd als headliner.