Dag 6 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

Goede morgen!

Alweer een nieuwe dag vandaag hier in Hechtel-Eksel! Vandaag weer een bijzondere dag, want onze gymasten kregen vandaag voor één dagje nieuwe leiding toegewezen. Na het ontbijt en de turnles was het dan ook tijd om hun nieuwe leiding voor te stellen zodat ze tijdens het middagmaal al een beetje konden kennismaken!

Na de siësta begon meisjes 2 samen met Seppe en Kasper aan een cluedo-zoektocht, in de avond maakten de jongens tijd om te tekenen en kleine spelletjes te spelen. Moe maar voldaan kropen de meisjes in hun tent waar ze nog een verhaaltje kregen voorgelezen.

Jongens 2 trok ook naar het bos en bouwden daar een prachtig kasteel. Hierna was het de bedoeling dat ze het kasteel opnieuw konden veroveren. Ze werden uitgedaagd in moeilijke opdrachten om telkens weer dichter bij hun kasteel te komen. In de avond hielden deze jongens het nog even sportief en besloten Anke en Marje om met de jongens de fitnesstoestellen aan de turnzaal uit te testen!

Meisjes 3 speelden een smokkelspel waarbij ze geld van de ene kant naar de andere kant moesten brengen, maar opgelet! Er was een boeman in het spel die hun geld weer kon afnemen. Geen gemakkelijke opdracht voor deze meisjes! Met het geld dat ze hebben verdiend speelden ze een casino-spel. Een spel, waar ze volgens hun leiding heel hard in op gingen. In de avond stond het allenbekende arendsoog op de planning. Deze keer wel toegevoegd door het zoeken van 7 verschillen.

Jongens 3 speelden ‘wedden dat je het kan’. Een spel waarbij ze tegen elkaar werden uitgedaagd in opdrachten binnen een bepaalde tijd of zo lang als je kan. Je kon hierbij enkel punten verdienen als je juist kon raden wie de opdracht ging winnen!

Een zware opdracht voor jongens 4 want zij moesten het opnemen tegen hun leiding. Om ter eerste aan de spar in Wijchmaal! De jongens kregen per uitgevoerde opdracht een tip naar de locatie, maar wanneer de leiding hen onderweg kon betrappen met het uitvoeren van een opdracht werd er straftijd bijgerekend. Omgekeerd gelde dezelfde regel, wanneer de jongens hun leiding zagen, werd er bij de leiding straftijd gerekend. Ook meisjes 4 kreeg de opdracht om hun leiding te vinden en opdrachten uit te voeren om tips te verzamelen. Als ze hun leiding vonden kregen ze een lekker of minder lekker ingrediënt om s’ avonds op hun pizza’s te leggen. Sommige pizza’s zagen er wel wat vreemd uit, maar ze hebben alvast gesmaakt!

Jongens 5 verdween ook van de kampplaats en werden uitgedaagd in een één-tegen-allen-spel! In de avond werd er matbal gespeeld en hebben ze zelf nog wat geturnd in de turnzaal. Dorien was alvast verbaasd over wat de jongens eigenlijk konden! Zo landde Wannes zijn dubbele salto voorwaarts mooi tot op de voeten.

Meisjes 5 speelde dit keer een spel op de kampplaats. Rustig, onder onze schaduwtent werd Monopoly voor hen klaargelegd. Uiteraard niet de klassieke versie, maar de versie waarbij ze de Oude Markt van Leuven moesten veroveren.

In de avond stond ook het nachtspel voor de oudste groepen op de agenda. In het nabijgelegen bos moesten ze in verschillende spelletjes mister X terugvinden en veroveren. Dit door een cirkel glowsticks rond mister X te leggen. Wanneer ze werden getikt door de ‘boemannen’ werden hun glowsticks afgenomen. Amusement, maar ook wat schrikken gegarandeerd!

Alweer een drukke, maar fijne dag hier in Hechtel-Eksel!

Foto’s van deze dag vinden jullie via deze link.