Merksplas – dag 5

Gisterenavond verwittigden al de groepen dat ze een uurtje later zouden zijn. Het was zo goed weer dat iedereen er graag nog een uurtje langer genoot van de zon. Om 19u kwamen de eerste groepen aan. Er waren alleen maar kinderen met een lach op hun gezicht, vermoeid maar gelukzalig! Het zelfgemaakte gehaktbrood werd gesmaakt en iedereen genoot van een heerlijke douche.

Vandaag begon de dag bewolkt. Het was een beetje frisser, maar dat deed eens deugd. Er werd nog eens buiten opgewarmd en de kampdans van vorig jaar werd boven gehaald. Als elfuurtje stonden er heerlijke appelsienen klaar. Bert en Jonas staken de bbq aan voor overheerlijke worstjes. Dankzij de sponsoring van Danone kregen we heerlijke chocomousse als dessert.

Vandaag werd er een marktje opgezet door meisjes 2 en probeerden ze al hun hebben en houden te verkopen. Meisjes 3 speelden een Twilight-spel waarbij Edward het opnam tegen Jacob. Jongens 2 hield een sport en spel namiddag met onder andere strandvoetbal. Jongens 3 ging een poging wagen tot het maken van een stop-motionfilm. Meisjes 4 leefden zich helemaal uit in het thema Grease. De oudste groepen smolten vandaag samen voor een familiedag. Er werden verschillende banden gesmeed!

Morgen hebben we weer een jarige in ons midden. Silke van meisjes 3 wordt 12 jaar. Voor de Belgen is het morgen ook een zeer speciale dag. Wij vieren onze nationale feestdag, alsook onze nieuwe koning en koningin. ’s Morgens worden de kinderen gewekt met de Brabançonne en hopen we iedereen in de driekleur te zien. Morgen wordt het wederom droog en warm. Ons hoor je niet klagen, want eindelijk hebben we nog eens een kamp zonder regen!

Morgen meer nieuws en iedereen een fijne feestdag toegewenst!