Dag 5 – vrijdag 21 juli 2017

Zwart, geel en rood, de kleuren van ons land! Iedereen doste zich op in onze driekleur. Voordat we aan tafel gingen, zongen we eerst allemaal samen uit volle borst de Brabanconne. Daarna volgde opnieuw Happy Birthday over de kampplaats, Silke is zestien! Hip hip hoeraaa! 

Zoals het moet op een feestdag kregen we croissants bij het ontbijt. Daarna opnieuw aan de slag in de turnzaal. De benen en armen werden weer losgezwaaid tijdens een speciale editie van de opwarming. Iedereen werd een donkere danszaal binnengeleid. Leiders Joren en Bram toverden zich om tot lichtgevende robots. 

Jongens 4 en 5 smolten samen vandaag om waterspelletjes te doen. Om ter coolst naar beneden glijden werd het doel.

Onze kleinste jongens namen het op tegen hun leiding Sofie en Joba met een twee tegen één allen. Ze moesten stukjes haar verzamelen, bijnamen verzinnen, een date zoeken voor de fuif en nog veel meer. 

Meisjes 4 kroop vandaag per twee in een doos. Ze konden stap voor stap (eerst het hoofd, daarna een arm en daarna pas een been) evolueren tot een mens, maar dit moesten ze natuurlijk verdienen. Gelukkig was het niet zo warm als eerder deze week, want de doos werd behoorlijk warm zo met z’n tweeën.

De vuile spelen werden vandaag weer bovengehaald voor meisjes 3. Voetbal op een zeil bleek niet gemakkelijk te zijn en daarna konden ze zeker ook een douche gebruiken. Na het douchen versierden ze hun armen en benen met hennatattoos.

Disneyprinsessen blijven populair deze dagen. Meisjes 5 veranderde in prinsessen met gepaste outfits. Ook hun groepsfoto is een prinsessenfoto geworden.

Minuten waren kostbaar voor meisjes 2. Ze moesten opdrachten vervullen in zo weinig mogelijk seconden en wie het minste tijd verloor won.

Aaaaarrr!! Jongens 3 veranderde in piraten. Ze kregen papegaaien en pratende apen, waar ze voor moesten zorgen. En Ruben kwam ook aan, nu zijn ze met 3. 

Na de heerlijke barbecue was het tijd voor de fuif. Iedereen deed z’n mooiste kleren aan en haalden z’n dansbenen boven. De dj draaide z’n vetste schijven en er werd hevig gedanst. Meisjes 4 verraste iedereen met een act, waarbij dans en muziek centraal stonden. Na de fuif was iedereen moe en voldaan en konden ze naar hun bedje gaan.