Merksplas – dag 4

Gisterenavond is het toch nog een bewogen avond geweest. De groepen 2 en 3 deden hun pyjamafuif. Er werd uitzonderlijk frisdrank en chips voorzien voor de kinderen en ze dansten er op los.  De oudere groepen hadden meer tijd voor hun avondactiveiten. Een aantal trokken nog naar de stad voor een straat spel. Meisjes 5 speelde het binnen de minuut spel.

Deze ochtend was het direct goed warm met de zon op onze snoet. Gisterenavond zijn de kookies druk in de weer geweest met het klaarzetten van de dagtocht. Het is ondertussen een traditie dat er de avond van de dagtocht gehaktbrood met kriekjes wordt gegeten. De kookies haalden het beste uit zichzelf en maakte het gehaktbrood zelf. Hier gaat vanavond van gesmulde worden.

Na het ontbijt werden de bestellingen van de groepen afgehaald. Er werden belegde broodjes gemaakt, bbq’s verzameld, groentjes gewassen en gesneden,…. De kinderen zullen niets te kort komen. Nadat ze allemaal goed ingesmeerd waren en hun drinkbus gevuld hadden, konden ze vertrekken. Bijna alle groepen trokken naar de Lilsebergen. Meisjes 3 naar het zilvermeer  en jongens 3 naar de kolonie. Meisjes 5 moest zelf hun maaltijd bij elkaar zoeken door middel van opdrachten en vertrokken daarna misschien ook naar de Lilsebergen.

Ook de kookies genieten van hun vrije dag. Ze gaan mini-golfen en daarna lekker plonsen in een zwembad. Hier is het ondertussen ongelofelijk stil zonder de kinderen op de kampplaats. Dat ze maar snel terug komen met hun verhalen!

Tot morgen!