Dag 4 – donderdag 20 juli 2017

Vandaag een speciale dag. Geen turnles, maar direct na het ontbijt op stap. De kookies zorgden voor een broodjesbar waar kinderen konden passeren voor een heerlijke smos.

De oogjes van Simon en Oskar fonkelden toen Linde en Joren hen vertelden dat ze naar Bellewaerde gingen. Het was een geweldige dag en ze hadden nog geluk ook, want er was bijna geen volk en daarom ook geen lange aanschuifrijen.

We hebben dit kamp ook heel erg goede stappers. Jongens 2 en meisjes 2 hebben in totaal 15 km gestapt naar een binnen- en buitenspeeltuin. De speeltuin was zó leuk dat ze allemaal nat in het zweet stonden. Ze kregen er maar geen genoeg van, maar zijn uiteindelijk moe, maar voldaan terug op de kampplaats aangekomen.

Bert, Vincent en Anton bouwden vandaag zelf een vlot. Het kind kwam terug in hen naar boven toen ze zagen dat Lotte en Marijke een opblaasbaar zwembad mee hadden, waar een vlot van moest gebouwd worden.  En dan maar peddelen… Anton had geen zin in peddelen, maar gelukkig heeft hij voor het eten gezorgd en gebarbecued voor de groep.

De zee was vandaag ook erg in trek. Jongens 4 en meisjes 5 zijn naar de kust gefietst. Een zwaar fietstochtje met een stevig windje. Eens ze op het strand waren moesten ze nog één stevige regenbui doorstaan, maar daarna hebben ze zich zelfs aan het water gewaagd. Nadat de jongens het water trotseerden, moesten ze zich wel verwarmen met een warme chocomelk. 

Meisjes 3 ging ook naar de zee, maar zij namen de trein. Ook zij namen een duik in het koude water. In de late namiddag begonnen ze ook een ruiltocht en werden uiteindelijk zelfs verwend met 2 pakken friet.

Ook de kookies namen een dagje rust en trokken met z’n allen naar de zee. Een goede gelegenheid om wat te spelen op het strand, een ijsje te eten en de Tour de France te volgen in een cafeetje op de dijk.

Meisjes 4 trok naar Diksmuide, waar ze even konden shoppen, maar dat viel nogal tegen. Uiteindelijk werd het ‘t Spit en het Kruidvat. ‘s Middags aten ze hun smoskes op in het stadspark en gaven ze een bezoekje aan de oma van Astrid. En alsof dat nog niet genoeg was deden ze een vlottentocht met extra uitdagingen en hindernissenparcours.

Na de dagtocht werden alle groepen verwelkomd met een heerlijke maaltijd: gehaktbrood met kriekjes.