Merksplas – dag 3

We werden gewekt met het zonnetje op ons gezicht. ’s Ochtends mochten we onze stembanden al smeren want, jawel, we hadden een jarige, Dorien.  Heel de groep zong vrolijk “happy birthday”, al was het overal niet even stemvast. Na goed gevulde magen, besloten we om in de buitenlucht op te warmen wegens een veel te warme zaal. Nadat iedereen was ingesmeerd en een petje op had, was het een halfuurtje zweten in de zon. Water werd een hele turnles door voorzien en er werd gesmuld van de pruimen.

’s Middags werden de groepsfoto’s getrokken. Iedereen probeerde origineel te zijn. Zo zaten jongens 3 op de toi toi’s. Ondanks het warme weer werd er gesmuld van de kervelsoep, vidée met puree en een ijsje. Er bleef net genoeg over voor de kookies. Iedereen genoot van een welverdiende siësta.

Meisjes 3, jongens 3 en jongens 4 & 5 gleden de middag tegemoet. De bruine zeep gaat er  vlot door. Niemand blijft gespaard van het water,  maar het doet ook deugd! Meisjes 2 probeerde de leiding te verslaan met een tegen allen. Meisjes 4 speelde het moeder eierspel en moesten zorgen dat hun eitje niet kapot ging. Jongens 2 trok naar het speelbos en ze kwamen al “tripstickend” terug. Meisjes 5 speelden making money. Ze probeerde zoveel mogelijk geld te verzamelen met opdrachten.

Meisjes 3 smulden van de heerlijke verjaardagstaart van Dorien. De andere groepen kregen een lekkere frangipane. Vanavond zal het wat rustiger zijn want morgen trekken de kinderen op dagtocht. De bestellingen zijn gedaan en het gehaktbrood wordt voorgebakken. Het zal hier stil zijn op de kampplaats…

Morgen meer zonnig nieuws!