Dag 4 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

Dag papa’s, mama’s, oma’s, opa’s en sympathisanten,

Hopelijk hebben jullie zelf al een fijne dag achter de rug? Wij alvast wel! Veel plezier met het dagverslagje van vandaag! De ochtend startte met de verjaardag van Dorien! 21 jaar werd ze vandaag, zeker de moeite om uit volle borst werd er ‘happy birthday’ te zingen! Meisjes 2, de groep van Dorien, werd na het avondeten getrakteerd op een overheerlijke cake. Daar werd met plezier een gaatje voor overgehouden.

Na de turnles en een appelsien als 4-uurtje was het weer tijd voor het middageten. Op het menu vanmiddag: wortelpuree met fish sticks. T-O-P-M-A-A-L-T-I-J-D, al zeg ik het zelf! Na deze overheerlijke maaltijd was het tijd om een aantal nieuwe kindjes te verwelkomen op kamp. Zo sloten er vandaag 6 nieuwe kindjes aan bij meisjes 2.

Na een geweldig regenachtige dag, scheen vandaag de zon (en deze is uiteindelijk ook blijven schijnen)! Ideaal voor onze groepen om aan hun namiddagactiviteit te starten.

Toeval of niet, maar onze jongste groepen waagden zich allemaal aan één tegen allen. Zowel meisjes 2, jongens 2 als jongens 3 speelden vandaag dit traditionele kampspel. Opdrachten zoals een zeepje opzepen, een WC-rol nummer, een Japans tuintje maken, kusjes verzamelen en insecten zoeken, zijn alvast geen onbekenden voor ons allen! Uiteraard had elke groep hun eigen inkleding. Zo kon meisjes 2 bijvoorbeeld materiaal verdienen om hun hoedjes te maken.

Meisjes 3 ging vandaag op reis naar Parijs en bereidde zich voor op ‘fashion week’. Hierbij mocht een modeshow-waardige outfit zeker niet ontbreken. Overdag konden de meisjes accessoires verdienen om hun outfit nog beter te maken en ‘s avonds stond uiteraard hun modeshow op het programma.

Meisjes 4 speelde in de namiddag een stratego-spel in het bos. Niet zo maar een stratego, maar er zaten hier en daar ook opdrachten aan verbonden. Zo moesten ze op het zandterrein opzoek gaan naar 3 bekertjes met een tip. Niet gemakkelijk en zeer frustrerend, het laatste bekertje hebben ze dan ook nog niet gevonden tot op de dag van vandaag (en geloof me, ze hebben er heel hard naar gezocht. Zelfs hun vrijetijdsmomenten moesten hier aan geloven).

Jongens 4 kreeg vandaag de taak één van de maaltijden van de kookies na te maken. Geen simpele opdracht om zo’n overheerlijk eten na te maken. Het team van Staf deed een poging om de wraps na te maken, het team van Tjeu ging voor de balletjes in tomatensaus. Met dit idee in het achterhoofd trokken ze op pad om hun ingrediënten te vinden en hun gerechten te maken. Gelukkig kreeg het team van Staf hulp van de lokale bevolking hier. Het team van Tjeu pakte het iets anders aan. Zij verzamelden zo veel ingrediënten, dat ze besloten deze te verkopen en met het verdiende geld een bokaal balletjes in tomatensaus te kopen. Ieder zijn eigen tactiek zeker!

Onze oudste jongens en meisjes brachten vandaag de dag met elkaar door. Beginnen deden ze met vuile spelen, gevolgd door een diner met kaarslicht en afsluiten met een casinoavond waarbij de meisjes het opnamen tegen de jongens in verschillende spelen waarbij ze ook nog een chips konden verdienen. Topcombinatie!

Na een drukke dag was het ‘s avonds al snel stil op onze kampplaats. Zowel onze leiding als de leden hadden blijkbaar hun slaap meer dan nodig!

Tot morgen!

Foto’s van deze dag vinden jullie via deze link.