Dag 3 – Sportkamp Hechtel-Eksel 2023

Alweer een nieuwe dag hier in Hechtel-Eksel!

Opstaan doen we hier, zoals elke morgen, met onze zelfgemaakte ochtend-CD. Leuk toch, gewekt worden met muziek! Zoals gewoonlijk stond er vandaag weer een fijne turnles op het programma. Deze werd voorafgegaan door het inoefenen van de kampdans en een opwarming door Thibeau, Kasper en Dorien.

Na de turnles werd er gesmikkeld van de kip met rijst en currysaus, ook de appelmoes en stukjes ananas waren heel populair! Met gevulde goed gevulde maagjes kon iedereen er weer tegenaan voor de namiddagactiviteiten.

De groepen 2 en 3 brachten de dag vandaag samen door. Om te beginnen trokken ze samen naar het bos voor een levensecht Stratego spel, al moesten ze wel vroeger dan gepland vluchten van een regenbui. Gelukkig stond de zaalwachter van onze turnzaal hen al op te wachten met droge handdoeken. Na de namiddag in het bos stond er nog een tekencheck op de planning waarna het alweer tijd was voor het avondeten. Om de dag af te sluiten deden ze samen ook nog een super leuke fuif waar ze zelfs chips mochten eten!

Jongens 4 trok er met onze blaaspijpen op uit om onze sporthal onveilig te maken. Net zoals bij paintbal of lazershooten moesten ze hun tegenstanders uitschakelen in verschillende spelletjes. Door de intense inspanningen overdag, hielden ze het op wat chillen in de zaal vanavond.

Onze andere oudste groepen trokken dan weer naar een dorpje in de buurt. Meisjes 4 moest hierbij opzoek gaan naar ingrediënten om pizza te maken. Gelukkig hebben ze alle ingrediënten gevonden en konden ze hierna hun pizza’s maken. In de avond hadden ze er nog niet genoeg van en speelden de meiden ook een lekstokkenquiz waarin ze om ter snelst hun lekstokken moesten opeten. Geen simpele opdracht volgens mij!

Ook jongens 5 ging op zoek naar ingrediënten, in een wel heel speciale outfit. Bij hun was het vandaag marcellekes-dag. Ook zij verzamelden voldoende ingrediënten om hun avondspel te spelen. Horen, zien en zwijgen werd gecombineerd met een kookshow. Amusement verzekerd!

Een mama en papa badeend zoeken was een opdracht voor meisjes 5. Doorheen het dorp gingen ze opzoek naar tips en opdrachten om hun mama en papa badeend te vinden. Door de hevige regenval van vanmiddag, heeft hun tijd wat water gevat. Hierdoor werd er op democratische wijze besloten om een extra tentje op te slaan (voor de zekerheid).

Wij zien jullie met veel plezier morgen terug!

Foto’s van deze dag vinden jullie via deze link.