Staden 19 en 20 juli 2014

Vandaag heb ik veel te vertellen doordat ik gisteren geen tekstje heb geschreven. Vrijdagnacht hebben we op korte tijd heel veel wind gehad. Al de tenten waaiden wat open maar de leiding was er om alles onder controle te houden en de kindjes te troosten. Na een uurtje was alles al voorbij en de leiding kon buiten genieten van een prachtige bliksemhemel.

Gisteren zijn al de kinderen op dagtocht geweest. Het was nog steeds drukkend warm wat alles heel vermoeiend maakte. Meisjes 2 trok naar het vrijbos om te spelen. Op de weg terug werd de groep even in 2 gesplitst, een deel terug naar het terrein ging de andere groep hield een sporen zoektocht. Jongens 2 trok samen met meisjes 3 met de trein naar de zee. Zij hebben genoten van hun dagje strand. Meisjes 3 trok nog even naar het beach house van q-music waar ze live te zien waren op de televisie. Jongens strandde ook bij een speelbos waar ze hun kamp konden bouwen en genieten van hun BBQ. De groepen 4 en 5 reden samen met de fiets naar zee en ook zij genoten van hun dagje strand. De kookies trokken er ook opuit. Joke en ik zorgden er toch voor dat de magen gevuld konden worden. De avond ervoor hadden de kookies heerlijk gehaktbrood gemaakt. Gehaktbrood met kriekskes is weer een heerlijke typsiche kampmaaltijd en smaakt altijd na een vermoeiende dag.

In de avond begon het even heel hard te regenen. Gelukkig waren we op alles voorbereid, de tenten aangespannen en valiezen op de bedden. Al bij al duurde het maar een uurtje. Deze morgen scheen al eventjes de zon. Zoals het op een zondag hoort kreeg ieder een croissant bij het ontbijt. In de voormiddag werd er zoals gewoonlijk geturnd. Ondertussen was alles een beetje grijs geworden en vielen er enkele druppels. Op dit moment hoor je ons er niet over klagen. Eindelijk afkoeling!

De groepen zijn op dit moment opnieuw bezig met hun activiteiten. Meisjes 2 bakt en versierd koekjes, maakt smoothies en knutselt. Jongens 2 trokken naar het bos om zoals echte jongens kampen te bouwen. Meisjes 3 en jongens 3 spelen samen de love ladder. Ze moeten opzoek gaan de “koppeltjes” in de leidingsploeg. Ze vormen zelf een koppeltje en moeten uitdagingen aangaan om tips te verzamelen. Jongens 4 &5 knutselen vandaag aan hun eigen waterpistool. Meisjes 4 & 5 heeft dan weer het grote 50 minuten spel. Vervelen doen ze zich hier niet. Vanavond krijgen we BBQ voorgeschoteld dus ook onze magen zullen weer goed gevuld zijn.

Morgen is de nationale feestdag. Iedereen wordt dan verwacht in een tricolore outfit bij het ontbijt. We hebben iets speciaal in petto voor hen maar dat kom je morgen pas te weten.

Vrolijke groetjes