Dag 3 – woensdag 19 juli 2017

Deze nacht werden we allemaal wakker geschud  door luide donder en felle bliksem. Gelukkig duurde het maar 10 minuutjes en zijn de kinderen rustig in hun tent gebleven, sommigen sliepen er zelfs gewoon door.

De opwarming van de turnles was vandaag in thema: diep in de zee. Ook de kampdans werd verder aangeleerd. Typische pasjes zoals stap-draai-klap en open-open-toe-toe zijn zoals elk jaar weer een deel van de dans.

Vandaag werd er voor de eerste keer post geleverd door de postbode. Veel blije gezichten tijdens de fishticks met wortelpuree.

De namiddag  begon weer warm, drukkend warm. Iedereen rolde na de siësta uit z’n tent van de hitte.

Meisjes 2 ging vandaag terug naar de oertijd. Kampen bouwen, haren wild maken, oergevechten, codes ontcijferen en zo konden ze uiteindelijk de ingrediënten verdienen om een heerlijke oertaart te maken.

Mega Mindy was vandaag te gast bij meisjes 3, want ze speelden het grote-Mega-Mindy-versus-boeven-spel. Er werd veel geld verdiend, maar de boeven lagen op de loer. 

Meisjes 4 verdiende vandaag zelf hun geld om morgen mee op dagtocht te gaan. Ze maakten truffels met verschillende smaken. Truffels met citroenzeste en munt verkochten als zoete broodjes. Goed voor meer dan 80 euro. Na het avondmaal was het tijd om te quizzen en de leiding had nog een verrassing in petto: een film. Dat belooft een gezellige avond te worden.

Deze middag kwamen er 10 soldaten uit de tenten van jongens 2. Discipline en stiptheid waren van belang om de legeropleiding te doorstaan.

Jongens 4 was een hele dag zoet met een 15-uren-spel. Wiebe liep een hele dag als een meisje rond. 30 liter water en 5 broden moesten worden opgegeten, er moesten 150 toeren worden gelopen, leiding moest worden gemasseerd. Of ze zullen slagen, zullen we nog moeten afwachten, want er zijn nog een aantal opdrachten niet afgewerkt.

Jongens 3 begon met een ruiltocht, die ze begonnen met een nectarine en een wit papier. Ze kwamen er wel niet zo gemakkelijk van af. Ze werden aan elkaar gebonden en ze moesten een bepaald eindgewicht halen. Maar natuurlijk was dit voor de jongens geen enkel probleem. ‘s Avonds speelden ze Levensweg, maar dan in een piratenversie.

Jongens 5 is gaan afkoelen in een meer en ‘s avonds zijn ze samen met hun leiding gezellig iets gaan drinken.

Vuil, vuiler, vuilst. Dat was het thema van meisjes 5. Gelukkig konden ze op tijd in de douche om dan helemaal te transformeren. Ze passeerden de eettent in hun stijlvolste outfit om een potje poker te spelen.

De eettent ruikt ondertussen al helemaal naar gehaktbrood, dat morgen na de dagtocht zal worden geserveerd. Dat zal smaken na zo een lange, maar leuke dag. Morgen een uitgebreid verslag over de belevenissen op dagtocht.