Dag 2 – dinsdag 18 juli 2017

Om 8u klonk er al happy birthday over de kampplaats, want Dorien van meisjes 4 was jarig. Het beloofde een mooie dag te worden, al bleef het ochtendgrijs wat lang hangen.

De eerste turnles werd al meteen met een stevige portie kracht ingezet. We zullen na deze 10 dagen weer in vorm zijn. Het eerste stukje van de kampdans werd al aangeleerd en de choreografen zagen dat het goed was.

‘s Middags bereidden de kookies één van de toppers van het kamp, de kip met rijst en curry en ze zorgden zelfs voor een extraatje: ananas. Buikjes werden rond gegeten en dan kon de eerste siësta beginnen.

De groepen 5 vertrokken met de fiets om in Staden een stadsspel te spelen en ondertussen de buurt wat te verkennen. 

Meisjes 4 zocht de hoogste heuvel van de kampplaats op en legde er een zeil op om met behulp van zeep en water af te kunnen glijden. Plezier en gegil verzekerd. Daarna waagden ze zich aan een heuse bodypaintsessie, waarbij vooral leider Bob volledig onder handen werd genomen, met een schitterend resultaat als gevolg. (zie foto’s)

Jongens 4 zette hun detectivehoedje op en probeerde de moordenaar te ontmaskeren. Ook het wapen en de plaats van de misdaad werd gezocht. Gelukkig kon de moordenaar van dit cluedospel snel gevat worden, door het winnende groepje Wiebe, Kobe en Thibeau.

Jongens 3 speelde het ontmasker-de-bommenwerper-van-Staden-spel. Jammer genoeg was één van onze eigenste kookies, Brecht, de bommenwerper. Ook als is jongens 3 op dit moment nog maar met 2 leden, toch hadden ze samen met hun leiding heel erg veel plezier en hebben ook zij duidelijk detectivekwaliteiten.

In de eettent was er vandaag een battle tussen de meiden van meisjes 3. Ze moesten elkaar uitdagen en zo verschillende districten veroveren, gebaseerd op de film Divergent.

Natuurlijk werden er op deze warme dag ook waterspelletjes gespeeld. Meisjes 2 deed hun bikini aan, smeerde zich in en zette een zonnehoedje op… en er is toch niets leuker dan elkaar nat maken.

Zoals de traditie ook wil, bouwde jongens 2 een kamp. Heel de namiddag waren de jongens in de weer met takken en touw, maar ook ballonnen en vlaggetjes werden gebruikt voor de afwerking. Het bos is vanaf nu territorium van jongens 2.

Vanavond doet meisjes 4 nog een exclusieve sweet 15-party, met de nodige hapjes en drankjes en een karaoke-installatie.

De kookies planden vandaag een ontspannende en teambevordende activiteit: wipschieten in de wipschietclub naast onze kampplaats. 

Morgen een nieuwe dag, die om half 8 begint met… Shosholoza, Shosholozaaa… het eerste liedje van de ochtend-cd.