Wedstrijd AGD

Afgelopen zaterdag namen 2 van onze AGD-meisjes, Jill Bruninx en Jitse Van Balen, deel aan hun eerste wedstrijd van het jaar.
Ondanks dat de wedstrijden zeer vroeg vallen dit jaar, hebben beide dames het er goed vanaf gebracht. Ze begonnen aan balk, waar Jill een perfecte oefening turnde. Jammer genoeg landde ze bij de afsprong niet ietsje te diep. Geen ‘perfect 10’ dus, maar wel een hele knappe opening van de wedstrijd.
Bij Jitse verliep de balkoefening niet foutloos, maar aangezien Jitse terugkwam uit een lange ziekteperiode, was haar resultaat meer dan prima!
Dan kwam de grond, waar ze beiden een mooie oefening lieten zien. Jill deed zelfs rondat-flik, wat ze nog maar net 1 les kon! Prima gedaan, Jill.
Bij de sprong turnde Jill 2 mooie hoge salto’s. Jammer genoeg had Jitse bij de opwarming haar voet omgeslagen waardoor bij haar de sprong iets minder vlot ging. Een beetje pech, het is een onderdeel van het wedstrijdgebeuren… Jitse toonde wel een echte wedstrijdmentaliteit, want gaf niet op en ging er nog helemaal voor aan de brug, dat als laatste toestel kwam. Op enkele kleine missertjes na, turnden beide dames hier ook een mooie oefening.
Een dikke proficiat aan beide gymnasten voor deze goede eerste wedstrijd!