Verslag Sportkamp Veurne

Slotwoord

Dag kampgangers en sympathisanten, hopelijk zijn jullie ondertussen (al een beetje) uitgerust! Wij willen graag iedereen nog eens bedanken beginnend met de leiding. Dankjewel om dit fantastische kamp mogelijk te maken door de uren voorbereiding! Ook dankjewel aan alle leden om met zo veel enthousiasme elke opdracht te volbrengen en elke dag opnieuw met massa’s energie klaar te staan voor de turnlessen! Dankjewel kookies voor het lekkere eten! En dankjewel aan alle ouders voor het sturen van berichtjes, het lezen van de verslagen en vooral het vertrouwen dat wij van jullie kregen! Ook een klein bedankje aan de weergoden, dankzij hen konden wij alle dagen (behalve de laatste) genieten van zon!

Hoewel er niemand tijdens het kamp ziek is geworden, willen wij graag aan iedereen vragen om de komende dagen toch alert te blijven. Wordt een kampganger ziek of vertoont hij/zij symptomen van corona, ga dan bij je huisarts langs. Hou de kampleiding hiervan zeker op de hoogte zodat wij indien nodig de mogelijke maatregelen kunnen treffen.

De huidige kampleiding geeft na vier ontzettend leuke kampen de fakkel door. Wie het kamp volgend jaar gaat organiseren, is nog niet helemaal duidelijk. We zijn er wel zeker van dat er veel kinderen nu al naar uitkijken naar de volgende editie!

Bij deze ons laatste berichtje, nog eens bedankt voor alles!

Groetjes van de kampleiding,

Loes, Brecht en Lotte

Bekijk hier nog eens alle foto’s!

Vrijdag 23 juli 2021

Vandaag stond na een ontbijt met gebakken ei alweer de laatste gewone turnles op de planning. Alle kinderen genoten van de verschillende toestellen vandaag. Sommige hadden zelfs moeite om af te ronden op het einde van de turnles. Van al dat turnen knorden de maagjes van alle kinderen. Een lekkere wok gemaakt door onze gedreven kookies stilden de honger. Wist je trouwens dat dit jaar slechts vier enthousiaste leden het kookteam vormen en alle overheerlijke maaltijden van afgelopen dagen bereidden. Dikke pluim voor die kookies!

De namiddagactiviteiten waren vandaag net iets anders, alle leiding wisselden van groep en konden zo eens spelletjes spelen met andere kinderen. Zo deed meisjes 3 een spel waarbij ze hun maatje moesten zoeken door verschillende opdrachten per 2 uit te voeren. Jongens 4 deed een variant op de olympische spelen. Zij voegden enkele nieuwe disciplines toe en konden als ze wonnen het moeilijker maken voor andere teams door het uitdelen van beperkingen. Meisjes 2 verzamelden eerst geld om dit hierna uit te geven op hun zelfverzonnen festival. De verschillende marktstanden waren zό aantrekkelijk dat ook de jongste jongens mee geld kwamen uitgeven. Ook de kookies gingen tussen de soep en de patatten langs voor een massage of een mooi armbandje.

Onder een stevige zeebries leggen straks de gewisselde leiding hun ‘nieuwe’ leden in bed. Morgen de laatste hele dag terug met de vertrouwde leiding.

Donderdag 22 juli 2021

Om 6u30 deze ochtend kwamen de toiletreinigers langs en zo konden de kindjes eindelijk opnieuw naar hartenlust hun blaas ledigen tijdens de ochtend-CD. Na de turnles in de voormiddag schoof iedereen aan het buffet aan. Vandaag stond een lichte maaltijd op het menu, namelijk wraps zodat er nog een plaatsje in hun buik was voor in de avond.

Na een uurtje platte rust (vooral bij de jongsten was dit echt nodig!) begonnen de groepen aan hun namiddagactiviteit. De meesten zochten verkoeling met enkele waterspelletjes of gleden van een zelfgemaakt glijbaan. De kampplaats is namelijk uitgerust met enkele heuvels waardoor het glijden dolle pret opleverde bij de kinderen én de leiding! Jongens 3 zocht naast die verkoeling ook ontspanning op. Ze maakten zelf een scrub, verwenden elkaar met massages en knutselden enkele vriendschapsbandjes. ’s Avonds was het dan eindelijk zover: de jaarlijkse eetwedstrijd startte om 18u. De spelregels werden toegelicht door de kampleiding: alle kinderen moesten met hun groep gedurende één uur zoveel mogelijk bakke bokes eten. Tussen de 1300 bokes zaten ook enkele gouden bokes verstopt die extra punten konden opleveren. Na een spannende wedstrijd met wat sfeermuziek en dansjes haalden jongens 3 de overwinning binnen. Ze aten samen de meeste bokes. Een dikke proficiat! Zou hun spa-namiddag de beste voorbereiding zijn geweest op deze eetwedstrijd?

Foto’s van dag 7 vind je hier!

Woensdag 21 juli 2021

We startten vanochtend een half uurtje later met de Brabançonne die luidde door de boxen. Overal kwamen er tricolore gymasten uit de tenten. De buikjes werden vanochtend gevuld met heerlijke chocoladebroodjes voor iedereen. Nadien stond er weer een vermoeiende turnles op het programma, gelukkig waren er tijdens de pauze lekkere watermeloenen voorzien. Tijdens het middageten kregen de kinderen eindelijk tomatensoep met balletjes. Alles was op! Dit was ongezien. De oudste jongens werden verwend in het trampolinepark en kregen maar niet genoeg van het springen na de turnles in de voormiddag. Meisjes 2 bereidde zich al voor op het traditionele jongens-meisjesspel in de avond van de nationale feestdag. Ze speelden namelijk het “stoere-meisjes”-spel. Jongens 2 en 3 verenigde zich en amuseerden zich op de berg van het kampterrein met “Arendsoog”. De kookies zorgden voor een smakelijke bbq zodat iedereen voldoende energie had voor het befaamde “jongens-tegen-meisjes”-spel. Hoewel het een spannende strijd was, wonnen de jongens verdiend voor het 3e jaar op rij. Hopelijk kunnen ze deze reeks van zegens behouden de komende jaren. Proficiat jongens!

Foto’s van dag 5 en 6 vind je hier!

Dinsdag 20 juli 2021

Rustige dag hier op de kampplaats. Na een smakelijk ontbijt, een broodjesbar, liters zonnecrème en een gevulde rugzak vol lekkers vertrok iedereen naar onze Noordzee. De jongste groepen vertrokken te voet op pad, de oudsten namen de fiets. Na enkele tussenstops voor een appel en een plasje kwam iedereen nog voor de middag aan op het strand. De jongsten zochten de mooiste schelpen van het strand en ruilden deze tegen bloemen. Ook Jongens 4 waren niet te houden en speelden mee met hun handeltje. Meisjes 3 haalden de “poepsleeën” boven en maakten veel plezier in de duinen. Na overheerlijke balletjes in tomatensaus kroop iedereen voldaan in bed.

Foto’s van dag 5 en 6 vind je hier!

Maandag 19 juli 2021

We merkten vandaag maar weer eens dat de kinderen heel erg genieten van het turnkamp. Iedereen was nog diep in dromenland toen de ochtend-CD deze ochtend ons wekte. Sommigen beweerden zelfs dat het na vijf jaar turnkamp de eerste keer was dat ze sliepen totdat de muziek begon te spelen. Iedereen trok meteen een (turn)short en een T-shirt aan, want de zon straalde al vroeg.

Ook vandaag gaven alle kinderen zich 100% tijdens de turnles. Ze genoten dan ook extra hard van het fruitje tijdens de voormiddagpauze. Banaan stond vandaag op het menubord geschreven. Hierop konden de kinderen ook lezen dat ze ’s middags wortelpuree met fishsticks kregen. Veertig kilo puree later hadden alle kinderen nood aan wat platte rust voordat ze aan hun namiddagactiviteit konden beginnen. Jongens en meisjes 2 verdeelden zichzelf in vier gemengde groepjes en gingen op zoek naar de moordenaar van de visser van Veurne. Meisjes 3 deden vandaag een pijlentocht doorheen Veurne en warmden zo in benen goed op. In de avond was het namelijk fuif in de eettent voor de jongste groepen. De foto’s zijn het bewijs van het amusement! Na al dat dansen kregen ze ook wat frisdrank en chips. Wat een topdag! Na al dat dansen kroop iedereen op tijd in bed, want morgen trekken de meeste groepen naar de zee voor de jaarlijkse dagtocht.

Foto’s van dag 4 vind je hier!

Zondag 18 juli 2021

De ochtend-CD maakten alle kindjes wakker onder een stralende zon. Enkele maakten nog de fout om een lange broek aan te doen, maar na het ontbijt met frosties zagen we alleen nog maar korte broeken. Na een leerrijke turnles werd het energielevel aangevuld met lekkere videe en rozemarijnpatatjes. Om 14u was het eindelijk zo ver, de halve kampers kwamen aan. Alle groepen zijn nu compleet en maar goed ook, sommige leden konden niet wachten tot hun vriendjes en vriendinnetjes mee een plekje in hun tent kwamen zoeken. De oudste groepen zochten verfrissing voor de brandende zon, zij trokken richting de zee. De jongste groepen hielden zich in de buurt van de kampplaats bezig. De jongens gingen op tocht, zo volgden jongens 2 de pijlen die hun groepsgenoten voor hen tekenden. Jongens 3 ging dan weer als echte piraten op zoek naar een schat. De meisjes haalden hun creatiefste kant naar boven en versierden tote-bags met verf en stiften. Het vieruurtje was een heerlijk ijsje. Als we de weergoden mogen geloven, zal het nog meer ijsjesweer worden. De jongste groepen liggen ondertussen al in bed. Benieuwd of ze gaan dromen over alle activiteiten en avonturen die ze reeds beleefd hebben.

Foto’s van dag 3 vind je hier!

Zaterdag 17 juli 2021

Na een eerste nacht in de tenten schoven jullie kinderen deze ochtend aan een rijkelijk gevulde ontbijttafel. Sommigen kregen hun ogen nog niet helemaal open terwijl anderen al vol energie uitkeken naar de eerste turnles. Na een lekker ontbijt met warme chocomelk was het dan eindelijk zo ver: alle gymnasten trokken naar de turnzaal. Twee uur later kon iedereen bevestigen dat de turnzaal was uitgetest en helemaal goedgekeurd. Na deze actieve voormiddag aten de kinderen hun buikjes rond met kip, rijst en curry. Een rustige siësta later begonnen alle groepen aan de namiddagactiviteit. Meisjes 2 deed een laddercompetitie waarbij de ballonnen in de lucht moesten gehouden worden of water ver werd gespuwd. Jongens 4 gleed letterlijk het kamp in op een plastiek zeil, terwijl de oudste jongens een tipi chill-out hebben gesjord. In de avond genoten de kinderen van een overheerlijke paprika-bloemkoolsoep en aten hierbij ALLE boterhammen op. Zouden ze hard gespeeld hebben vandaag?

Foto’s van dag 2 vind je hier!

Vrijdag 16 juli 2021

Na een lange treinrit of een vermoeiende fietstocht met wat tegenwind zijn de kinderen onder een stralende zon aangekomen in Veurne. Terwijl iedereen een plekje zocht in de slaaptenten, verkenden sommige het kampterrein. Best wel groot met een stevige zeebries was de conclusie! Zoals de traditie voorschrijft, genoten de kinderen van een heerlijke spaghetti op de eerste avond. De start van het kamp werd afgesloten met een spel waarbij de kinderen in groep koersten om als eerste de finish te bereiken. Een stukje van het kamplied kunnen de kinderen nu al luidkeels meezingen! Na het spel kropen de jongste groepen in hun bed terwijl de oudsten de zaal ontdekten. Zij kunnen al niet wachten om morgen de eerste turnles te volgen.

Foto’s van dag 1 vind je hier!