Verslag sportkamp Lanaken 2020

Slotwoord

Nu iedereen terug in zijn eigen bed heeft kunnen slapen en hopelijk al wat minder moe is willen we graag iedereen nog eens bedanken. Dankjewel leiding om dit fantastische kamp mogelijk te maken door de uren voorbereiding! Dankjewel leden om met zo veel enthousiasme elke opdracht en activiteit te volbrengen! Dankjewel kookies voor het lekkere eten en al de aanpassingen die hiervoor nodig waren! En dankjewel aan alle ouders voor het vertrouwen en de flexibiliteit voor dit toch wel uitzonderlijke kamp!

Hoewel er niemand tijdens het kamp ziek is geworden, willen wij graag aan iedereen vragen om de komende dagen toch alert te blijven. Wordt een kampganger ziek of vertoont symptomen van corona, ga dan bij je huisarts langs. Hou de kampleiding hier zeker van op de hoogte zodat wij indien nodig de mogelijke maatregelen kunnen treffen.

Verder zijn er nog enkele verloren voorwerpen gevonden. Deze zullen vanaf september in de bar van het turnen worden uitgestald zodat iedereen zijn spullen terug kan zoeken/vinden.

Via deze link vind je nog eens alle foto’s verzameld!

Groetjes van de kampleiding,

Loes, Brecht en Lotte

Dag 8 (donderdag 23 juli 2020)

Na een vermoeiende dagtocht lieten we iedereen vandaag een half uurtje langer slapen. Na de gebruikelijke ochtend-CD en ontbijt met hagelslag waren alle kids klaar voor de laatste gewone turnles. Hierna lanceerden de kookies een nieuwkomer op het menu: een vegetarische wok.

In de namiddag zagen we legeroutfits opduiken uit verschillende tenten. Meisjes 3 oefenden in camouflage kleren de Brabançonne, jongens 4/5 slopen in hun slaapzak naar de overkant en meisjes 5 haalden hun overlevingsoutfit boven tijdens Expeditie Robinson.

Ondertussen hadden alle kookies maar liefst 1200 bakke bokes gebakken als voorbereiding van de jaarlijkse wedstrijd. Het was uiteindelijk jongens 3 die de overwinning behaalde. Zij aten gemiddeld het meeste boterhammen gedopt in melk en ei. Proficiat!

Warme groeten van de kampleiding

Dag 7 (woensdag 22 juli 2020)

We zitten momenteel alleen op de kampplaats. Na een vroege ochtend en een heerlijk ontbijt met speculaas vertrokken alle groepen op dagtocht. De jongste groepen gingen te voet naar een kinderboerderij hier in de buurt. Daar gaan ze eerst de dieren verkennen om daarna zich uit te leven in de aangrenzende speeltuin. Jongens 3 ging de schaduw opzoeken in het bos achter de kampplaats. Meisjes 4 en jongens 4/5 vertrokken met de fiets naar een strandje aan een meer. Benieuwd of het water niet te koud zal zijn! Verder gaat meisjes 5 verkoeling zoeken in een spetterend aquapark. De kookies genieten dan weer van een dagje rust en een wandeling in de omgeving van de kampplaats.

Ondertussen genieten wij stiekem een beetje van de rust. Echter hebben we niet helemaal stilgezeten, want we hebben afspraken gemaakt voor het einde van het kamp. Deze informatie vind je terug in jouw mailbox en onder dit bericht.

Groetjes van de kampleiding (die stiekem de kindjes al mist)

Dag 6 (dinsdag 21 juli 2020)

Gewekt door het volkslied trok iedereen zijn mooiste tri-colore outfit aan. Na een ontbijt en de dagelijkse taakjes gingen alle kinderen weer turnen. Na al dat rekken, strekken en springen werden de buikjes van iedereen gevuld met veel te vol gestapelde wraps.

Na een kort dutje konden alle middagactiviteiten van start gaan. Er werd gegleden op bruine zeep, geverfd op T-shirts en zelfgemaakte pizza’s gecreëerd.

In de avond was het tijd voor het jaarlijkse jongens tegen meisjesspel. Dit jaar werd het iets anders doordat we rekening moesten houden met corona, maar zelfs een scheiding tussen beide bubbels kon het enthousiasme van de kinderen niet verstoren. Na de laatste opdracht was het gelijkspel waardoor er nog een extra finalespel gespeeld werd. De jongens wonnen na een spannende strijd, proficiat aan alle jongens!

Alle kinderen smulden nadien nog van een lekker ijsje met chocoladesaus. Blij en voldaan kropen alle kinderen in bed om morgen uitgerust op dagtocht te gaan.

xoxo van de kampleiding

Dag 5 (maandag 20 juli 2020)

Vanochtend werden we gewekt door enkele onverwachte druppels regen op onze tenten, maar de ochtend-CD deed de druppels snel verdwijnen en we kregen een stralende dag!

Ookal worden de oogjes elke dag een beetje kleiner, begon iedereen met een buikje vol croissants aan de turnles.

De traditie werd in ere gehouden en de dag voor onze nationale feestdag kregen onze leden voor één dag andere leiding. Dit jaar leiding van uit hun eigen bubbel natuurlijk!

Meisjes 3 speelde de strijd om de Toi-Tois, Meisjes 5 werd vastgeketend aan de eettent en probeerde zichzelf te bevrijden. Jongens 4/5 speelde Monopoly van de Oude Markt. Alle groepen amuseerden zich enorm. Dat was duidelijk te zien wanneer we bij hen langsgingen om foto’s te nemen.

’s Avonds stond er een overheerlijke barbeque op het menu wat een deugddoende afsluiter was van een vermoeiende maar super leuke dag.

Op dit moment liggen de meesten al in dromenland om morgen in hun tri-colore outfit op te staan.

Veel liefs van de kampleiding

Dag 4 (zondag 19 juli 2020)

Onze kampgangers werden deze ochtend een half uur later gewekt door de ochtend-CD. Hierna stond hen een heerlijk ontbijt met chocoladerepen te wachten. Een vergelijkende studie van het weer tussen de verschillende bubbels gaf als conclusie dat het overal een prachtige dag zou worden.

Hierna werden er tijdens de turnles weer veel acrobatische toeren uitgehaald. Gelukkig trokken de kookies het energieniveau van alle kinderen weer op met heerlijke vidée en rozemarijnpatatjes.

In de namiddag werden weer allerlei activiteiten georganiseerd. Meisjes 5 deed hun uiterste best om enkele punten extra te kunnen afvinken op hun bucketlist. Zo zorgden de leden dat de leiding kon douchen in een waterval en melkten ze een handschoen die leek op een koe. Groepen 2 en 3 sloten de dag af door zich mooi te maken en hielden daarna een gezellige fuif.

Zonnige groeten van de kampleiding

Dag 3 (zaterdag 18 juli 2020)

7u29: een muisstille kampplaats! Een minuut later begon de muziek te spelen en werden alle kinderen rustig uit hun slaap gewekt. Niet alle kinderen hadden echter door dat de dag begon. Sommige sliepen rustig verder en dansten in hun droom tijdens een fuif of zagen hun ouders dansen op dezelfde tonen als die van de ochtend-CD.

De zon straalde al tijdens het tandenpoetsen en dat veranderde niet doorheen de dag. Daarom zochten de jongste groepen en meisjes 4 verkoeling op tijdens uitdagende waterspelen. Jongens 4 en 5 trokken dan weer de zaal in. Hier maakten ze een heus schuilterrein waarbij ze met hun zelfgemaakte blaaspijpen elkaar probeerden te raken. De kinderen van jongens 3 bewezen vandaag welke kwaliteiten van undercoveragenten ze bezitten. Hierbij werden ze rijkelijk beloond met medailles.

Wij zien hier heel veel blije en tevreden gezichten van kinderen die het naar hun zin hebben. Dikke pluim voor de leidingsploeg die zich elke dag hier 100% voor inzet!

Groetjes van de kampleiding

Dag 2 (vrijdag 17 juli 2020)

Deze ochtend werden alle deelnemers gewekt door de ochtend-CD en aan het enthousiasme te zien had iedereen heel veel zin in de eerste turnles. Na een lekker ontbijt konden alle kinderen de turnzaal gaan uittesten. De eerste stapjes van de kampdans werden aangeleerd. Wij kijken alvast uit naar het eindresultaat! Al dit sporten werd beloond door kip met rijst en curry.

Na een siësta was iedereen klaar om de spelletjes te spelen die de leiding voorzien had. Leiding werd verslagen bij één-tegen-allen, de oudste meisjes zochten verkleed als bomma’s de straten van Rekem op en de oudste jongens bouwden hun tent om tot een echte ‘chill-zone’. Kortom veel tevreden gezichten bij het avondeten. Benieuwd wat de leiding deze avond nog in petto heeft.

Kusjes van de kampleiding

Dag 1 (donderdag 16 juli 2020)

Dag thuisfront,

We startten de dag met een fikse regenbui in Wijgmaal, na een vlotte fietstocht tussen de buien door kwamen onze fietsers heelhuids al om 16u aan op de kampplaats.

Op de kampplaats bracht de overige leiding alles in gereedheid om de jongsten te ontvangen. Na een vlot afscheid van de mama’s en papa’s verkende elke groep het kampterrein en zijn eigen bubbel.

Al snel was het tijd voor een overheerlijke spaghetti en het eerste avondspel. Hierbij was het de bedoeling dat de teams die samengesteld waren uit de verschillende bubbels samenwerkten zonder elkaar hierbij te zien. Allerlei opdrachtjes dienden uitgevoerd te worden zoals vuur doven, kampplaatsen raden, blind voelen, namen van de leiding en kookies raden, hindernissenparcours…

De avond werd afgesloten met een heerlijke chocomelk waar de leiding en kookies een warm fleece-dekentje kregen voor hun harde werk.

Deze eerste dag toonde al duidelijk aan dat iedereen heeel veeel zin heeft in het kamp!

Tot morgen met een verslag en foto’s van de tweede dag!

De kampleiding